17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalO balenă cu cioc, eșuată în apele grecești, a fost salvată în...

O balenă cu cioc, eșuată în apele grecești, a fost salvată în ultimul moment

Mai multe persoane au încercat, vineri, să salveze o balenă cu cioc care a apărut în apele grecești, dar a eșuat în apropierea unei plaje de pe riviera Atenei, au declarat  oficialii eleni. 

Paza de coastă, medicii veterinari, voluntarii și grupurile care militează pentru protecția mediului au depus eforturi uriașe și au lucrat la foc continuu pentru a-i evalua starea de sănătate. I-au îngrijit rănile, au analizat posibile afecțiuni de care ar fi putut suferi și au ajutat la eliberarea mamiferului. Balena cu cioc a eșuat în  apropierea localității de coastă  Palaio Faliro, înotând la o adâncime de aproximativ trei metri.

Potrivit Arion, o organizație non-guvernamentală greacă, care acordă primul ajutor balenelor și delfinilor eșuați, balena, lungă de 3,5 metri, a fost observată încă de joi, dar într-o altă zonă de coastă din apropiere. 

Părea nevătămată la acel moment și a fost ajutată să înoate în larg. Însă mamiferul s-a întors,  eșuând din nou vineri dimineață, și prezentând, de data aceasta, mai multe răni fi răni la cioc, potrivit Arion.

„Este rănită, probabil că este bolnavă și, din acest motiv, este dezorientată. Experții care se ocupă de aceste mamifere au spus că s-ar putea să fi lovit recife moment în care  și-a rupt ciocul”, a declarat Spiros Mitrittsakis, un bărbat care a ajutat pe tot parcursul operațiunii de salvare.

Balenele cu cioc, o specie pe cale de dispariție, înoată la adâncimi foarte mari și pot ajunge până la 3.000 de metri. Ele trăiesc și se reproduc în mările grecești, dar rar ajung în ape puțin adânci.

În fiecare an, aproximativ 10-15 balene cu cioc eșuează. 

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ucraina a mai ucis un general al forțelor ruse, ducând numărul acestora la 9

Ucraina a mai ucis un general al forțelor ruse, ducând numărul acestora la 9, de la începutul invaziei din 24 februarie.Un general al forţelor...
00:00:39

ONU: Ignorarea crizei alimentare globale ar avea efecte „oribile”

Ignorarea crizei alimentare globale iminentă va avea consecințe „oribile”, a avertizat șeful alimentar al ONU marți (24 mai), avertizând că menținerea porturilor Ucrainei închise...

Yoga: 3 ramuri importante ale acestei practici

Cu o istorie de aproximativ 5.000 de ani, yoga este o practică care îmbină posturile fizice cu meditația, concentrarea și tehnicile de respirație, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă