11 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Nouă deținuți dintr-o închisoare germană au evadat. Se cere demisia ministrului Justiției

Cererile referitoare la demisia ministrului Justiției intervin în urma unei serii de evadări recente din închisoarea Plötzensee, situată în capitala federală a Germaniei.

Nouă deţinuţi au evadat din penitenciarul Plötzensee în perioada dintre Crăciun şi Anul Nou.

Într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri în închisoarea respectivă, Behrendt a declarat că în această săptămână va fi creată o comisie specială care va analiza recentele cazuri de evadare şi va revizui măsurile de securitate în închisorile din Berlin.

”Aceasta este acum prioritatea, orice altceva legat de mine în prezent nu este esenţial”, a spus Dirk Behrendt.

Şase deţinuţi încă erau miercuri în libertate după evadarea din penitenciarul Plötzensee, situată la nord-vest de partea centrală a Berlinului.

Poliţia a precizat că deţinuţii în cauză executau pedepse pentru furturi, extorcare şi violenţe soldate cu rănirea fizică a victimelor.

Executivul tripartit al Berlinului – format din social-democraţi, extrema-stângă Die Linke şi Verzi – ‘celebrează ziua porţilor deschise pentru deţinuţi’, a acuzat Florian Graf, liderul opoziţiei conservatoare din parlamentul berlinez.

Potrivit datelor oficiale, la Plötzensee se află 362 de deţinuţi.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă