7.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăInternaționalNouă deținuți dintr-o închisoare germană au evadat. Se cere demisia ministrului Justiției

Nouă deținuți dintr-o închisoare germană au evadat. Se cere demisia ministrului Justiției

Cererile referitoare la demisia ministrului Justiției intervin în urma unei serii de evadări recente din închisoarea Plötzensee, situată în capitala federală a Germaniei.

Nouă deţinuţi au evadat din penitenciarul Plötzensee în perioada dintre Crăciun şi Anul Nou.

Într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri în închisoarea respectivă, Behrendt a declarat că în această săptămână va fi creată o comisie specială care va analiza recentele cazuri de evadare şi va revizui măsurile de securitate în închisorile din Berlin.

”Aceasta este acum prioritatea, orice altceva legat de mine în prezent nu este esenţial”, a spus Dirk Behrendt.

Şase deţinuţi încă erau miercuri în libertate după evadarea din penitenciarul Plötzensee, situată la nord-vest de partea centrală a Berlinului.

Poliţia a precizat că deţinuţii în cauză executau pedepse pentru furturi, extorcare şi violenţe soldate cu rănirea fizică a victimelor.

Executivul tripartit al Berlinului – format din social-democraţi, extrema-stângă Die Linke şi Verzi – ‘celebrează ziua porţilor deschise pentru deţinuţi’, a acuzat Florian Graf, liderul opoziţiei conservatoare din parlamentul berlinez.

Potrivit datelor oficiale, la Plötzensee se află 362 de deţinuţi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

150 de tineri pot face internship la Guvern

Programul Oficial de Internship al Guvernului României va continua și în acest an, 150 de stagiari având șansa de a activa în instituțiile administrației...

Marea Britanie și SUA acuză China că desfășoară o amplă campanie de spionaj cibernetic

Marea Britanie și SUA au acuzat luni China în legătură cu o amplă campanie de spionaj cibernetic, prin care au fost afectate oficialități din...

De ce sunt coroanele integral ceramice atât de scumpe?

Dacă ai nevoie de o coroană dentară, există o gamă largă de opțiuni. În funcție de situația clinică și de pretențiile estetice, dar și de...
Ultima oră
Pe aceeași temă