13.9 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Nissan acceptă intrarea directorului general al Renault în Consiliul său de Administraţie

Structura revizuită a Nissan prevede extinderea la 11 a numărului de directori incluşi în Board, iar şapte vor fi din afara grupului auto nipon.

De asemenea, Nissan a anunţat vineri că Hiroto Saikawa îşi păstrează funcţia de director general, chiar dacă surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul susţin că preşedintele Renault, Jean-Dominique Senard, îl vede pe Saikawa ca un obstacol în calea unei fuziuni între cei doi producători auto. Şi Jean-Dominique Senard face parte din Consiliul de Administraţie al Nissan.

Numirile vor fi prezentate spre aprobare la întâlnirea din iunie a acţionarilor Nissan.

Vineri, acţiunile Nissan au urcat cu 1,5% la Bursa de la Tokyo, în timp ce indicele principal Nikkei-225 a închis în creştere, cu aproape 0,90%.

Analiştii băncii americane Citi avertizează că declinul profitului Nissan şi reducerea dividendelor vor şterge 130 de milioane de euro (146 de milioane de dolari) din câştigurile Renault pe 2019.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drept de vot la grupul francez.

Ultima oră
Pe aceeași temă