16.5 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

News alert! Trump acuză implicarea forțelor străine în protestele din Chile

Potrivit Casei Albe, preşedintele american a făcut aceste aprecieri în timpul unei discuţii telefonice avute miercuri cu omologul său chilian, Sebastian Pinera. ”Statele Unite sprijină Chile, un aliat important, în timp ce acesta depune eforturi să-şi restabilească paşnic ordinea naţională. Preşedintele Trump a denunţat încercările externe de a submina instituţiile, democraţia sau societatea chiliene”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Judd Deere.

Însă acesta nu a menţionat şi nume ale statelor pe care SUA le suspectează că se amestecă în problemele interne ale statului Chile.

Totuşi, într-un interviu acordat săptămâna trecută agenţiei EFE, responsabilul pentru America Latină din Departamentul de Stat, Michael Kozak, a spus că SUA au identificat pe reţelele de socializare ”conturi false” provenite din Rusia. La rândul său, secretarul general al Organizaţiei Statelor Americane (OAS), Luis Almagro, a pus pe seama Cubei şi Venezuelei protestele din Chile, precum şi recentele manifestaţii din Ecuador şi Columbia. Însă Washingtonul a evitat până în prezent să acuze guvernele de la Havana şi Caracas pentru protestele din respectivele trei ţări.

Ultima oră
Pe aceeași temă