12 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalNemții se revoltă: Masca este doar o formă de sclavie

Nemții se revoltă: Masca este doar o formă de sclavie

Nemții nu mai sunt dispuși să poarte mască și să respecte restricțiile impuse de autoritățile din Germania. La protestele ample s-au strâns 20.000 de nemți, conform estimărilor Poliției, și peste 130.000, conform estimărilor organizatorilor.

Protestatarii au afișat mesaje anti-guvernamentale și au scandat împotriva Angelei Merkel, cancelarul Germaniei. „Masca este doar o formă de sclavie”, „Sfârşitul pandemiei – ziua libertăţii”, „În Germania a ajuns pandemia de libertate”, au strigat zecile de mii de nemți nemulțumiți.

Ca formă de protest ei nu au purtat măștile obligatorii de protecție a nasului și a gurii în spațiile aglomerate și nu au respectat distanța minimă de 1,5 metri între ei în timpul marșului din centrul capitalei Germaniei.

Poliția a intervenit și i-a îndemnat cu mesaje audio pe protestatari să se disperseze iar în anumite zone au fost incidente între cei care mărșăluiau și forțele de ordine. Poliția din Berlin a anunțat că 18 dintre ofițeri au fost răniți ușor în timpul intervenției.

“Cine pune intenţionat în pericol viaţa altora, trebuie să se aştepte la consecinţe majore.”, a anunțat Peter Altmeier, ministrul federal al economiei, citat de agenția de presă DPA. Germania are înregistrate 211.000 persoane infectate cu Covid-19 și 9.154 decese.

Cele mai citite

Dezvoltarea roboților ucigași, se poate avea încredere în ei? Analiză despre noua cursă a înarmărilor

Armele inteligente artificiale transformă armatele din întreaga lume – ar trebui să ne îngrijorăm?  Roboții ucigași și dronele „kamikaze” sunt aici: armamentul inteligent artificial...

Campionii la rugby ai României sunt blocați în Africa de Sud

Campionii la rugby ai României sunt blocați în Africa de Sud, din cauza pandemiei de Covid. Din Africa de Sud trebuie repatriați 39 de români,...

Nevaccinații pot asista la parada militară

Nevaccinații pot asista la parada militară dedicată Zilei Naționale a României, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat. După cum se știe, în ziua de...
Ultima oră
Pe aceeași temă