11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalNATO neagă informațiile despre negocieri cu talibanii

NATO neagă informațiile despre negocieri cu talibanii

Într-un comunicat, misiunea NATO face refere la informaţii difuzate luni în care Nicholson a reiterat comentariile secretarului de stat Mike Pompeo privind posibilitatea de a purta discuţii cu talibanii implicând Statele Unite.

“Statele Unite nu sunt un substitut pentru poporul afgan sau guvernul afgan”, a declarat Nicholson în acest comunicat. “Faptul că am reafirmat declaraţia secretarului Pompeo în care el a spus că discuţiile de pace vor include (…) forţele internaţionale şi că Statele Unite sunt gata să lucreze cu talibanii, guvernul afgan şi poporul afgan către o pace durabilă a fost interpretat greşit”, a adăugat el.

Talibanii au respins orice discuţii cu guvernul preşedintelui Ashraf Ghani, pe care ei îl consideră nelegitim şi în schimb au insistat că vor discuta doar cu Statele Unite.

În comentariile sale de luni, Nicholson a spus că Statele Unite recunosc că au de jucat un rol important în procesul de pace.

“Secretarul nostru de stat, dl Pompeo, ne-a spus că noi, Statele Unite, suntem gata să discutăm cu talibanii şi să discutăm despre rolul forţelor internaţionale”, a declarat el. “Sperăm că ei realizează acest lucru şi că aceasta va contribui la avansarea procesului de pace”, a adăugat el.

Remarcile intervin pe fondul unor speculaţii în creştere referitoare la începerea unor discuţii cu talibanii după o încetare a focului fără precedent de trei zile în timpul sărbătorii Eid al-Fitr de luna trecută, care a marcat sfârşitul postului musulman.

Luna trecută, Pompeo a declarat că Statele Unite sunt gata “să sprijine, să faciliteze şi să participe” la discuţii cu talibanii asupra rolului forţelor internaţionale în Afganistan, dar că procesul de pace va fi condus de afgani.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă