17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalNATO ajută Ucraina împotriva atacurilor cibernetice

NATO ajută Ucraina împotriva atacurilor cibernetice

NATO ajută Ucraina împotriva atacurilor cibernetice, care ar putea fi dirijate mai ales din Rusia. Un acord între NATO și Ucraina privind protecția cibernetică a fost semnat luni la sediul NATO din Bruxelles. Acordul a fost semnat de ambasadoarea Ucrainei pe lângă NATO, Natalia Galibarenko, şi de Ludwig Decamps, şeful agenţiei NATO pentru comunicaţii (NATO Communications and Information, NCI).

„Cu sprijinul NATO, intenționăm să introducem mai multă tehnologie în sistemul de comandă şi de control al forţelor armate ucrainene”, a anunțat ambasadoarea Ucrainei.

Ludwig Decamps a preluat conducerea NCI la mijlocul anului 2021. Acordul semnat luni, 17 ianuarie 2022, dezvoltă parteneriatul cibernetic NATO – Ucraina care fusese lansat în anul 2015.

NATO ajută Ucraina într-un moment critic al relațiilor cu Rusia

Cu doar o zi înainte de semnarea noului document, Ucraina anunțase că are „dovezi” privind implicarea Rusiei într-un amplu atac cibernetic asupra Ucrainei. Atacul s-a produs în noaptea de joi spre vineri și a vizat site-urile mai multor ministere de la Kiev. Pe acele site-uri au apărut inscripții în limbile ucraineană, rusă și poloneză, cu mesajul „Să vă temeți!”.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pompa submersibilă de apă curată vs. pompa submersibilă de apă murdară. Ce să alegi? 

Pompa submersibilă de apă este un dispozitiv de pompare a apei, autoinvelant și acționat de un motor cu combustie internă ori un motor electric....

25 mai 2022, termen pentru depunerea Declarației Unice

25 mai 2022, este termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212).Declarația unică se completează...

Sylvia Hoișie, „mama” Polidinului, a murit la vârsta de 94 de ani

Sylvia Hoișie, inventatoarea Polidinului, medicament care a salvat mii de vieți, a murit, marți, la vârsta de 94 de ani. Ea va fi înmormântată...
Ultima oră
Pe aceeași temă