13.7 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Moscova acuză Londra de finanțare și manipulare a spațiului rus mediatic și social

Federația Rusă așteaptă reacția Marii Britanii la documentele divulgate ale Ministerului de Externe despre modul în care guvernul britanic gestionează activitatea diferitelor publicații de informații și a format, de asemenea, o rețea de agenți de influență în segmentul de rețele sociale de limbă rusă. Acesta este mesajul scris, sâmbătă pe pagina sa de Facebook, de către purtătorul de cuvânt al ministerului rus de externe, Maria Zakharova.

„O citim și așteptăm reacția Londrei. Dintr-o dată, totul nu este adevărat. Dar va trebui să vorbim – milioane de lire sterline au fost aruncate în campaniile secrete de informare”, a spus ea.

Diplomatul a explicat că documentele Ministerului de Externe s-au scurs în rețea cu privire la modul în care guvernul britanic „prin intermediari sprijină financiar și gestionează manual activitatea diferitelor publicații de informare și a format, de asemenea, o rețea de agenți de influență în segmentul de limbă rusă al rețelelor sociale . „

„În centrul activității britanicilor, în special, au fost” Medusa „și” Mediazona”. Există sute de documente care dezvăluie mașina de propagandă din Londra”, a adăugat Zakharova.
 

Ultima oră
Pe aceeași temă