7.4 C
București
luni, 25 octombrie 2021

Militanţi anti-Brexit critică absenţa lui Farage în a doua zi a marşului spre Londra

Manifestanţii reuniţi duminică la Middleborough (circa 50 km de Sunderland), unde a continuat „March To Leave”, au fost întâmpinaţi de pancarte cu întrebarea: „Unde-i Nigel?”, amplasate pe ruta protestului de un grup de campanie anti-Brexit, Led By Donkeys (Conduşi de măgari).

„Un politician oportunist a conceput o schemă care nu a putut fi pusă în practică. I-a convins pe membrii publicului să facă sacrificii să-şi ducă planul mai departe şi a recrutat milionari să îl finanţeze. Iar când a eşuat a plecat pur şi simplu. #MarchToLeave nu este decât o metaforă de 14 zile pentru Brexit” – a transmis pe Twitter grupul de campanie anti-Brexit.

În schimb, Richard Tice, copreşedinte al grupului Leave Means Leave (Plecarea e plecare), organizator al marşului, a asigurat tot pe Twitter că sprijinul pentru acest protest a fost „uriaş” la Middleborough şi că „alegătorii de rând sunt furioşi pe Parlament că a trădat Brexitul”.

Potrivit site-ului campaniei, biletele pentru aşa-zişii „mărşăluitori de bază”, care au plătit 50 de lire pentru cazare, mic dejun şi cină pentru cel puţin două zile de participare la eveniment, s-au epuizat deja.

Marşul de protest urmează să se încheie în faţa parlamentului britanic la 29 martie, dată stabilită iniţial pentru ieşirea efectivă a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Ultima oră
Pe aceeași temă