11.1 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Milioane de oameni au rămas fără internet în India din cauza unui examen

Peste 25 de milioane de oameni au avut accesul blocat

Peste 25 de milioane de indieni s-au „trezit” cu accesul la internet blocat sau cu restricții din încercarea de a se evita o fraudă la un examen. Sute de mii de candidați au participat la Testul de Eligibilitate pentru Profesorii din Rajasthan (REET). Examenul este pentru postul de profesor de școală primară sau secundară, iar proba nu s-a mai ținut în Rajasthan din 2018. Din acest motiv s-a strâns un număr record de candidați.

Mii de centre au fost organizate în India pentru Testul de Eligibilitate, iar pentru a se evita tentativele de fraudă  autoritățile au ordonat districtelor să emită restricții de internet pentru a preveni orice scurgere de informații. Cu toate acestea multe districte au decis să păstreze internetul prin cablu pentru a nu perturba desfășurarea afacerilor, dar și a vieții de zi cu zi.

Cel mai populat district al țării, Jaipur, cu peste 6,6 milioane de locuitori, internetul a fost închis de la 8 dimineața până la 5 seara. Autoritățile au declarat că din cauza numărului foarte mare de candidați au dorit să se asigure că nu există tentative de fraudă.

„Oamenii au încercat să trișeze, dar i-am prins pe mulți. Datorită accesului blocat la internet, subiectele nu au părăsit sala exemenului”, a spus Dinesh Kumar Yadav, comisarul divizional Jaipur.

Alwar, Nagaur, Sikar și Ajmer au blocat la rândul lor accesul la internet pe perioada examenului, fiind în total peste 25,2 milioane de persoane afectate.

Ultima oră
Pe aceeași temă