16.7 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Mesajul transmis de prințul William și Kate Middleton, după ce Anglia a pierdut finala Euro2020

Marea victorie de pe stadionul Wembley din Londra i-a adus pe italieni în extaz, însă dezamăgirea profundă i-a cuprins imediat pe englezi. După un meci strâns, finala Euro2020 și-a cunoscut câștigătoarea, iar Italia aduce cupa acasă, după 54 de ani de la ultima reușită. 

Meciul a fost vizionat de milioane de oameni, din toate colțurile lumii.Cu toate acestea, emoțiile cele mai mari s-au resimțit pe stadionul londonez, care a găzduit nu mai puțin de 60.000 de suporteri. Cu sufletul la gură, fiecare a urmărit jocul Italiei și Angliei. Ei bine, printre invitații speciali din tribune s-au regăsit și ducele și ducesa de Cambridge. Prințul William și soția sa, Kate Middleton, au urmărit până la capăt finala Campionatului European, alături de fiul lor, George.

Imaginile în care tânărul prinț, care în 10 zile va îndeplini vârsta de 8 ani, se bucura enorm sau din contră, se supăra teribil, au făcut înconjurul internetului și au devenit virale. Cu toate că Anglia a pierdut în fața Italiei la penalty-uri și nu a adus victoria acasă, membri familiei regale au transmis un mesaj încurajator, felicitând echipa națională, fiind mândri de performanța acesteia.

„Dureros. Felicitări, Azzuri, pentru o victorie mare”, a scris cuplul regal pe Twitter. „Anglia, ați ajuns atât de departe, dar, din păcate, de data aceasta nu a fost ziua noastră. Puteți să vă țineți capul sus și să fiți foarte mândri de voi înșivă – știu că vor urma și alte lucruri”, a spus William.

De asemenea, și premierul Marii Britanii, Boris Johnsons, și-a arătat admirația pentru jucătorii echipei, transmițându-le felicitări pe rețelele de socializare și susținând că „au jucat ca niște eroi”.

„Au făcut mândră națiunea și merită să li se acorde un mare credit”. a mai spus premierul Boris Johnson.

În timp ce în Anglia dezamăgirea se putea citi pe ochii tuturor cetățenilor, în Italia sărbătoare a ținut pînă dimineața. Manifestările de bucurie au cuprins pub-urile, cafenelele și terasele din marile orașe, iar imaginile publicate în mediul online îi surprind pe italieni în culmea extazului.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă