19.9 C
București
luni, 15 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalMesajul lui Boris Johnson de Anul Nou: Optimism în ciuda înmulțirii cazurilor...

Mesajul lui Boris Johnson de Anul Nou: Optimism în ciuda înmulțirii cazurilor de Omicron

Premierul britanic, Boris Johnson, a transmis mesajul său de Anul Nou, cu mult optimism pentru 2022.

Boris Johnson a subliniat că Marea Britanie se află, în acest moment, în ciuda amenințării Omicron, noua tulpină COVID-19, într-o situație mult mai bună, comparativ cu anul precedent.

“Un an nou fericit! 2022 a venit aproape peste noi și, indiferent de provocările pe care destinul continuă să ni le arunce în cale și de stările de anxietate pe care le resimțim legate de săptămânile și lunile ce urmează și, în particular, despre numerle de infectări cu Omicron care continuă să crească în spitale, putem spune un lucru cu certitudine: poziția noastră, în acest decembrie, este incomparabil mai bună decât anul trecut”, a afirmat Boris Johnson, în mesajul postat pe pagina sa de Linkedin.

Mesajul lui Boris Johnson legat de vaccinare

Premierul britanic atrage atenția că economia țării sale înregistrează performanțe mult mai bune decât Franța și Germania.

“Această țară (n.r. – Marea Britanie) are cea mai rapidă creștere economică din G7. Avem mai mulți oameni cu locuri de muncă acum, decât înainte ca pandemia să înceapă”, a spus Johnson.

Acesta a menționat că peste 30 de miliarde de lire sterline au fost investite în sectorul de înaltă tehnologie al Marii Britanii.

“Sunt investiții de două ori mai mari decât ale Germaniei și de trei ori mai mari decât ale Franței”, a subliniat Boris Johnson, în mesaj.

Premierul britanic airmă că aceste performanțe ale țării sale nu ar fi fost posibile dacă populația nu s-ar fi vaccinat într-o porție foarte mare împotriva COVID-19.

“Cetățenii britanici au răspuns eroic, voluntar și în numere aproape incredibile la chemarea de a se vaccina”, a spus oficialul britanic.

Acesta amintește că Regatul Unit și-a dublat ținta de vaccinare și că din acest motiv britanicii pot sărbătorii Revelionul.

Boris Johnosn le amintește însă britanicilor, în mesajul său de Anul Nou, să rămână precauți, să se testeze, dacă ies să petreacă și să nu uite de importanța aerisirii spațiilor închise.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 173: România și alte 41 de țări le cer rușilor să se retragă din Zaporojie

Patruzeci şi două de ţări, inclusiv România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca Rusia să îşi retragă trupele şi personalul neautorizat de la centrala...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 173: România și alte 41 de țări le cer rușilor să se retragă din Zaporojie

Patruzeci şi două de ţări, inclusiv România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca Rusia să îşi retragă trupele şi personalul neautorizat de la centrala...
Ultima oră
Pe aceeași temă