22.6 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

May şi Corbyn au avut ‘discuţii constructive’ pentru depăşirea impasului

‘Discuţiile de astăzi au fost constructive, ambele părţi arătând flexibilitate şi un angajament de a pune capăt actualei incertitudini cu privire la Brexit’, a indicat purtătorul de cuvânt în urma reuniunii.

‘Am convenit un program de lucru pentru a face astfel încât să ne ţinem promisiunile faţă de poporul britanic, să protejăm locurile de muncă şi securitatea’, a adăugat el.

Tot despre ‘discuţii constructive’ au vorbit şi laburiştii: ‘Am avut discuţii exploratorii constructive despre cum să depăşim blocajul Brexit-ului. Am convenit un program de lucru între echipele noastre pentru a explora posibilităţile de acord’, a declarat un purtător de cuvânt al Partidului Laburist.

Din partea acestuia au fost prezenţi la discuţii liderul Jeremy Corbyn, purtător de cuvânt pentru Brexit, Keir Starmer, purtătoarea de cuvânt pentru mediul de afaceri, Rebecca Long-Bailey, şi şeful grupului parlamentar, Nick Brown.

Alături de Theresa May s-au aflat adjunctul său de-facto, David Lidington, ministrul pentru Brexit, Stephen Barclay, şi şeful grupului parlamentar al conservatorilor, Julian Smith.

O reuniune de planificare urmează să aibă loc în această seară în parlament, iar pe tot parcursul zilei de joi se vor purta discuţii tehnice între cele două echipe.

Ultima oră
Pe aceeași temă