13.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Mauritius: Papa Francisc a cerut ca tinerii să ocupe un loc central în societate

Papa Francisc a venit pe această insulă din Oceanul Indian din Madagascar, unde se va reîntoarce în cursul după-amiezii pentru a lua marţi avionul spre la Roma, potrivit Efe.

În Mauritius, o insulă cu o mare pondere de imigranţi, există o convieţuire paşnică între diferitele confesiuni. Aproape jumătate din populaţie este hindusă, în urma venirii imigraţilor indieni în timpul dominaţiei britanice, în timp ce catolicii reprezintă 28 %, musulmanii 18 %, un mic procent fiind reprezentat de religii tradiţionale africane.

La liturghia oficiată de papă au asistat şi reprezentanţi ai diferitelor confesiuni, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului, Praadep Goburdhone.

În timpul slujbei, Sfântul părinte a rememorat figura misionarului francez Jacques Laval, căruia i-a vizitat mormântul, şi care a venit pe insulă în 1841 şi s-a îngrijit de cei săraci şi de indigeni şi este venerat inclusiv de adepţii altor religii.

Papa Francisc a vorbit şi despre necesitatea reînnoirii Bisericii, referindu-se mai ales la tinerii care, prin vitalitatea şi dăruirea lor pot aduce frumuseţea şi prospeţimea proprie a tinereţii atunci când comunitatea creştină este sfidată”.

Şi a cerut în primul rând „să li se dea un loc în centrul comunităţii şi societăţii noastre”.

„Ei, tinerii noştri, sunt prima noastră misiune”, a exclamat papa care a făcut apel la Biserică să se apropie de ei, „dar nu de la distanţă, ci învăţând să le facă loc, ascultând limbajul şi povestirile lor”. Şi a insistat în faţa celor 100.000 de credincioşi, potrivit organizatorilor, ca „tineri să nu fie furaţi Bisericii”.

La încheierea liturghiei, papa a transmis salutul său celor încarceraţi în această ţară şi care i-au scris o scrisoare, precum şi credincioşilor din teritoriile vecine precum Seychelles, Reunión, sau insulele Comore.

Ultima oră
Pe aceeași temă