18.9 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalMatteo Salvini: Vom susține întotdeauna dreptul suveran al popoarelor

Matteo Salvini: Vom susține întotdeauna dreptul suveran al popoarelor

În cadrul discuțiilor, cei doi au abordat mai multe teme, între care comunitatea românească din Italia, cota unică și susținerea pe care guvernul de la Roma o acordă Bucureștiului.

Despre comunitatea română, Salvini a avut numai cuvinte de laudă. „Comunitatea română din Italia este de peste un milion de persoane și este evident că greșelile celor puțini nu trebuie să se rasfrângă asupra celorlalți și mulțumesc autorităților române, și serviciilor de securitate care și-au adus contributia la prinderea celor care comit infracțiuni. Mulțumesc pentru siguranța garantată miiilor de cetățeni și întreprinzători italieni”, a spus el, citat de Gazeta Românească.

Vicepremierul italian a lăudat sistemul de taxare românesc: „Voi aveți un sistem economic simplificat bazat pe cota unica (flat tax), cel e care și noi vrem să îl introducem în Italia”.

În final, Matteo Salvini a spus că Italia susține suveranitatea României: „Și noi, ca și voi, avem un raport complicat cu instituțiile europene în această perioadă.

Am asigurat-o pe colega mea, în numele guvernului italian, că noi vom susține întotdeauna dreptul suveran al popoarelor de a propune și aproba în Parlament propriile legi, fără ca de la Bruxelles să poată sosi veto-uri sau amenințări”.

Cele mai citite

Cu cât va contribui UE la reconstrucția Ucrainei

Comisia a stabilit astăzi, 18 mai, într-o comunicare, planuri pentru un răspuns imediat al UE care să abordeze nevoile de finanțare ale Ucrainei și...

ANAF, pe urmele românilor care plătesc cash la curier

Firmele de curierat vor raporta la ANAF detalii referitoare la persoanele ce au plătit ramburs produsele comandate online. Aceste firme vor fi obligate să facă...

Românii plătesc cel mai scump curent electric din Europa

Eurostat-ul a dat decisiva: Românii plătesc pentru gospodăriile lor cel mai scump curent electric din Europa, raportat la puterea de cumpărare, adică după metodologia...
Ultima oră
Pe aceeași temă