27.1 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Marea Britanie va folosi echipamente Huawei în reţeaua 5G

Includerea echipamentelor 5G Huawei a fost decisă de Consiliul Naţional de Securitate şi are semnătura premierului Theresa May, care îl conduce.

Conform documentului adoptat, echipamentele de comunicare produse de Huawei vor fi montate în zone neesenţiale ale reţelei 5G care urmează a fi construită.

Decizia a atras numeroase critici din partea politicienilor dar şi a specialiştilor din Marea Britanie.

Centrul Guvernamental de Comunicaţii a avertizat public că apelarea la tehnologiile producătorilor chinezi, în speţă Huawei, atrage după sine un risc crescut în faţa spionajului şi atacurilor cibernetice.

Marea Britanie se distanţează astfel din acest punct de vedere de Statele Unite, care au făcut presiuni asupra aliaţilor să nu folosească tehnologiile companiilor chineze de telecomunicaţii în cadrul reţelelor de date wireless.

De partea cealaltă, Australia şi Noua Zeelandă sunt două dintre ţările care au interzis deja folosirea echipamentelor Huawei în infrastructura naţională de comunicaţii.

Huawei a negat acuzaţiile, iar până acum cele mai multe suspiciuni privind compania chineză au venit din zona comercială acolo unde este deja acuzată oficial în Statele Unite de spionarea şi furtul tehnologiilor Apple.

Ultima oră
Pe aceeași temă