11.6 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Marea Britanie i-a interzis ambasadorului chinez să intre în clădirea Parlamentului de la Londra

7 parlamentari birtanici au primit sancțiuni în China

Ambasadorul Chinei în Marea Britanie a avut parte de o surpriză. Oficialul a fost anunțat că nu poate intra în clădirea Parlamentului de la Londra, cât timp Beijingul păstrează sancțiunile împotriva unor parlamentari britanici.

Zheng Zeguang ar fi trebuit să participe miercuri la o recepție în Camera Comunelor, găzduită de grupul parlamentar pentru China. Totuși, prezența acestuia nu a fost binevenită.

Ambasada Chinei a reacționat spunând că este o decizie „demnă de dispreț și lașă” care dăunează intereselor ambelor state. În prezent, tensiunile dintre China și Marea Britanie sunt apăsătoare, iar interdicția este un semn că britanicii nu renunță.

În martie, China a impus interdicții de călătorie și înghețarea activelor pentru șapte parlamentari. Oficialii britanici au fost acuzați că au răspândit mai multe afirmații mincinoase despre Beijing. Totuși, măsurile impuse de chinezi vin ca un răspuns în urma unor sancțiuni impuse, la rândul ei, de Marea Britanie, împotriva oficialilor chinezi pentru încălcări ale drepturilor omului în Xinjiang.

În ciuda interdicției impuse, grupul parlamentar pentru China a decis să-l invite pe Zheng la recepție. Pe de altă parte, invitația a fost respinsă de conducerea Camerei Comunelor, în urma unor proteste ale parlamentarilor sancționați în China.

Ultima oră
Pe aceeași temă