24.4 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalMarea Britanie i-a interzis ambasadorului chinez să intre în clădirea Parlamentului de...

Marea Britanie i-a interzis ambasadorului chinez să intre în clădirea Parlamentului de la Londra

7 parlamentari birtanici au primit sancțiuni în China

Ambasadorul Chinei în Marea Britanie a avut parte de o surpriză. Oficialul a fost anunțat că nu poate intra în clădirea Parlamentului de la Londra, cât timp Beijingul păstrează sancțiunile împotriva unor parlamentari britanici.

Zheng Zeguang ar fi trebuit să participe miercuri la o recepție în Camera Comunelor, găzduită de grupul parlamentar pentru China. Totuși, prezența acestuia nu a fost binevenită.

Ambasada Chinei a reacționat spunând că este o decizie „demnă de dispreț și lașă” care dăunează intereselor ambelor state. În prezent, tensiunile dintre China și Marea Britanie sunt apăsătoare, iar interdicția este un semn că britanicii nu renunță.

În martie, China a impus interdicții de călătorie și înghețarea activelor pentru șapte parlamentari. Oficialii britanici au fost acuzați că au răspândit mai multe afirmații mincinoase despre Beijing. Totuși, măsurile impuse de chinezi vin ca un răspuns în urma unor sancțiuni impuse, la rândul ei, de Marea Britanie, împotriva oficialilor chinezi pentru încălcări ale drepturilor omului în Xinjiang.

În ciuda interdicției impuse, grupul parlamentar pentru China a decis să-l invite pe Zheng la recepție. Pe de altă parte, invitația a fost respinsă de conducerea Camerei Comunelor, în urma unor proteste ale parlamentarilor sancționați în China.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Bacalaureat de toamnă: proba la alegere a profilului

Candidaţii la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat vor susţine astăzi proba la alegere a profilului şi specializării - probă scrisă, potrivit...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 176: Zelenski le cere din nou rușilor să părăsească Zaporojie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că este nevoie de transparenţă totală pentru a gestiona situaţia de la centrala nucleară de la Zaporojie, lucrându-se cu...

Vecinii din Balcani ne contestă istoria. România de azi ar fi fost Țara Pecenegilor

Românii învață la școală că se trag din daci și din romani, dar pe plan internațional, trecutul nostru istoric este necunoscut și chiar contestat,...
Ultima oră
Pe aceeași temă