11.3 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Mali: 15 morţi în prăbuşirea unui imobil

Al treilea şi ultim etaj, în construcţie, al acestui imobil situat în cartierul Banconi Salemebougou s-a prăbuşit duminică dimineaţă, în jurul orelor 04.00, peste celelalte etaje, deja locuite. Clădirea s-a „dărâmat ca un castel de cărţi”, a informat presa locală.

Operaţiunile de salvare s-au desfăşurat pe toată durata zilei, iar bilanţul s-a stabilit, la orele 20.00, la „41 de persoane scoase de sub resturi, dintre care 15 decedate”, a făcut cunoscut pe Twitter ministerul.

„La comisariatul arondismentului 6 (din Bamako) a fost deschisă o anchetă contra proprietarului”, potrivit aceleiaşi surse.

„Datorită determinării serviciilor de salvare, o fetiţă de circa 4 ani a fost scoasă în viaţă de sub dărâmături”, a informat ministerul.

Miniştrii securităţii şi protecţiei civile şi cel al urbanismului, solidarităţii şi luptei împotriva sărăciei „au mers la faţa locului în sprijinul familiilor afectate şi pentru a încuraja echipele de salvare”, a adăugat sursa.

Pe Twitter, un fost ministru al justiţiei, Mamadou Ismaila Konaté, a acuzat „corupţia”din Mali, ţară în care, potrivit acestuia, „se moare în lipsa îngrijirilor într-un spital fără dotări”, în accidente „de circulaţie, din cauza stării drumurilor” sau atunci când „o clădire prost construită se prăbuşeşte”, în timp ce „unii se îmbogăţesc fraudulos”.

Prăbuşirile de imobile sunt frecvente în Mali, unde numeroase clădiri sunt construite fără autorizaţie.

Ultima oră
Pe aceeași temă