7.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Malaezia: Pedeapsă cu închisoarea pentru dezinformare

Compărând în faţa unui tribunal din Kuala Lumpur, Salah Salem Saleh Sulaiman a recunoscut că a realizat şi publicat un videoclip pe YouTube în care acuză serviciile de urgenţă că au reacţionat lent pentru a veni în ajutorul unui palestinian, membru al Hamas, lovit mortal de mai multe focuri de armă în 21 aprilie în capitala malaeziană, scrie Agerpres.

Autorităţile malaeziene au contestat aceste afirmaţii.

Autorul videoclipului a declarat judecătorilor că el se află în Malaezia pentru 10 zile şi nu era la curent cu legislaţia acestei ţări din Asia de Sud-Est.

„Recunosc că am comis o eroare pentru că nu m-am informat asupra legilor acestei ţări”, a declarat suspectul tribunalului, în limba engleză, vizibil emoţionat.

Videoclipul incriminat, cu durata de două minute, a fost proiectat în timpul audierii. Sulaiman s-a exprimat în arabă şi s-a plâns de reacţia lentă a poliţiei şi a serviciilor de urgenţă după împuşcăturile care l-au doborât pe palestinian.

Conform noii legislaţii adoptată la începutul lunii aprilie şi criticată vehement de apărătorii drepturilor omului, care se tem ca ea ar putea să fie utilizată pentru reprimarea oricărei disidenţe, tribunalul l-a condamnat pe Sulaiman la pedeapsa cu o săptămână de închisoare, care acoperă arestul preventiv după arestarea sa în 23 aprilie. Lui i s-a aplicat şi o amendă de 10.000 de ringgit (2.100 de euro).

Palestinianul Fadi el-Batch, un expert în fabricarea rachetelor, potrivit autorităţilor malaeziene, a fost împuşcat cu mai multe gloanţe, trase de doi bărbaţi care circulau pe o motocicletă. Israelul a negat orice implicare în acest asasinat.

Ultima oră
Pe aceeași temă