22 C
București
luni, 27 iunie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaMai mulți soldați ucraineni răniți au fost evacuați de la Azovstal luni...

Mai mulți soldați ucraineni răniți au fost evacuați de la Azovstal luni seara

Circa 12 autobuze cu soldați ucraineni răniți au plecat de la combinatul Azovstal luni seară, scrie Reuters, citând un martor de la fața locului.

Nu este clar câți oameni se află în autobuze.

Potrivit estimărilor, în subteranele Azovstalului s-ar mai afla circa 600 de soldați ucraineni.

Primii soldați răniți sunt evacuați de la Azovstal luni seară, potrivit unor imagini publicate pe Twitter de site-ul de știri, potrivit digi24.ro.

Acești soldați ucraineni răniți de la Azovstal au fost duși la un spital din regiunea Donețk, după o înțelegere cu partea rusă

Potrivit Ministerului rus al Apărării, a fost agreată o încetare a focului pentru evacuarea răniților în Stare gravă, scrie Guardian, care precizează că nu există deocamdată o confirmare oficială din partea părții ucrainene.

Soldații evacuați sunt duși la un spital din orașul Novoazovsk, în Donețk, situat în apropiere de Mariupol, la circa 40 de kilometri, a mai precizat ministerul rus al Apărării.

Tot potrivit Tpyxa, un comandant ucrainean din Azovstal a precizat într-o înregistrare video că această evacuare „nu reprezintă o predare, așa cum a fost prezentată în presa rusă”.

Un comandant de rang înalt al forţelor ucrainene adăpostite în subsolurile combinatului siderurgic Azovstal a declarat luni că pune în aplicare o decizie a comandamentului militar superior pentru a salva viețile personalului de serviciu. El nu explică însă concret ce înseamnă asta.

Comandantul Denys Prokopenko a declarat: „Principalul lucru este să vă daţi seama de toate riscurile, există un plan B, sunteţi pe deplin angajat în acest plan care trebuie să permită îndeplinirea sarcinilor atribuite şi să păstreze vieţile şi sănătatea personalului?

Un înalt comandant de la Azovstal spune că sarcina sa este de a salva viețile personalului serviciu din combinat

Acesta este cel mai înalt nivel de supervizare a trupelor. Cu atât mai mult atunci când decizia este aprobată de cel mai înalt comandament militar”, conform epicnews.ro.

Spus destul de vag, dar având în vedere declaraţiile de luni din partea Rusiei, există presupunerea că ar fi vorba despre retragerea din Azovstal şi încheierea confruntării.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ministrul de Externe al Serbiei vine la București. România primește clădirea Luceafărul

Ministrul de Externe al Serbiei, Nikola Selaković, se află luni la București, unde se va întâlni cu premierul Nicolae Ciucă și cu ministrul de...

Ministerul Paraginării

La distanță de câțiva ani mai apare câte un tânăr român care realizează o mare performanță, doar prin propriile resurse, și ne amintim că...

Ministrul de Externe al Serbiei vine la București. România primește clădirea Luceafărul

Ministrul de Externe al Serbiei, Nikola Selaković, se află luni la București, unde se va întâlni cu premierul Nicolae Ciucă și cu ministrul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă