20.7 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Macron anunţă înfiinţarea unui comandament militar al spaţiului

”Ne vom consolida cunoaşterea situaţiei spaţiale, ne vom proteja mai bine sateliţii, inclusiv în mod activ”, a declarat şefu statului francez într-un discurs pe care l-a susţinut la Ministerul Armatelor, cu ocazia recepţiei tradiţionale în onoarea trupelor ce defilează pe Champs-Elysées duminică, de Ziua Naţională a Franţei.

”Iar pentru a da corp acestei doctrine, pentru a ne asuma o dezvoltare şi o consolidare a capacităţilor noastre spaţiale, un mare comandament al spaţiului va fi creat, în septembrie, în cadrul Armate aerului”, a declarat el, în prezenţa ministrului Armatelor Florence Parly, care urmează să detalieze în curând marile linii ale acestei strategii franceze.

”Aceasta va deveni Armata aerului şi spaţiului. Noile investiţii indispenabile vor fi decise”, a precizat şeful statului francez.

În septembrie 2018, Florence Parly s-a angajat să doteze Franţa cu cu ”o veritabilă autonomie strategică spaţială” în faţa ”ameninţărilor marilor puteri”, în contextul militarizării spaţiului.

Ministrul Armatelor a oferit o dovadă puternică a hotărârii sale, acuzând Rusia de ”un act de spionaj” vizând satelitul militar franco-italian Athena-Fidus în 2017.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă