5.6 C
București
joi, 2 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalLukașenko, acuzat că aduce cu avionul migranți ilegali din Orient

Lukașenko, acuzat că aduce cu avionul migranți ilegali din Orient

Franța îl acuză pe Alexander Lukașenko că aduce cu avionul migranți ilegali din Orientul Mijlociu și Africa. Autoritățile franceze susțin că președintele ar fi în spatele unui „trafic” cu fiinţe umane „abil organizat”. Țările europene care împart granița cu Belarus se află sub presiune din cauza migranților care încearcă să pătrundă pe teritoriul lor.

Lukașenko, acuzat că aduce migranți ilegali în UE

„Traficul de fiinţe umane este organizat chiar de familia Lukaşenko în mod direct, cu ţări terţe, în orice caz cu zboruri comerciale şi tururi organizate”, a declarat secretarul de stat pentru afaceri europene Clement Beaune.

Beaune a mai adpugat faptul că regimul se organizează abil prin Turcia şi prin Dubai. Ba mai mult, acesta a susținut în fața Comisiei că majoritatea sunt aduși din Irak. Lukașenko a ajuns în vizorul UE ca fiind autorul situației cauzate de migranți. Acesta i-ar fi trimis în Lituania, Letonia și Polonia.

Motivul pentru care președintele Belarusului ar face ține de represalii la sancţiunile economice impuse regimului bielorus de către blocul comunitar. Beaune a subliniat că „Trebuie să fim impecabili, fermi şi umani în acest răspuns”.

„Capcana în care vrea Lukaşenko ca noi să cădem, ceea ce ni s-a întâmplat cu Turcia, este să ni se spună: Voi sunteţi cei care nu vreţi migranţi, voi sunteţi cei care îi trataţi rău, voi sunteţi cei care nu respectaţi principiile de bază pe care le susţineţi”, a mai explicat Beaune.

Varşovia intenţionează să construiască un zid la frontieră şi a instituit starea de urgenţă în zonă din cauza migranților ilegali.

Cele mai citite

Omicron ar putea deveni dominantă în Europa în câteva luni

Omicron ar putea deveni dominantă în Europa în câteva luni, avertizează experții de la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), agenția Uniunii...

Exportul de gaze naturale din Rusia a scăzut în ultima lună

Exportul de gaze naturale din Rusia spre Europa a scăzut în luna noiembrie. Potrivit unui raport Gazprom, exporturile au crescut în primele 11 luni...

Fake-news al Rusiei demontat de România în cazul scutului de la Deveselu

Fake-news al Rusiei, demontat de România, în privința funcționării scutului anti-rachetă de la Deveselu. Ministrul Român de Externe, Bogdan Aurescu, i-a transmis omologului său...
Ultima oră
Pe aceeași temă