3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalLovitură de stat plănuită pentru săptămâna viitoare în Ucraina

Lovitură de stat plănuită pentru săptămâna viitoare în Ucraina

Președintele a anunțat că a descoperit o lovitură de stat plănuită pentru săptămâna viitoare în Ucraina. Volodimir Zelenski a spus în cadrul unei conferințe de presă că a fost plănuit un complot., notează Reuters.

Președintele a descoperit o lovitură de stat plănuită în Ucraina

Cu toate acestea, președintele Ucrainei nu a precizat ce fel de complot a descoperit și nici nu a făcut acuzații împotriva Rusiei. În același timp, declarație vine pe fondul amenințărilor ruse la granița Ucrainei. Kievul, SUA, și NATO sunt îngrijorate de activitatea militară a Rusiei, sugerând un posibil atac.

„Ne confruntăm cu provocări nu numai din partea Federației Ruse – o posibilă escaladare -, ci și cu provocări interne. Am primit informații că o lovitură de stat va avea loc în țara noastră pe 1 sau 2 decembrie”, a declarat Volodimir Zelenski.

Moscova și Kievul și-au adus acuzații reciproc pe fondul creșeterii tensiunilor dintre cele două țări. Situația alarmantă a dus la teama că s-ar putea isca un război dechis.

„Avem controlul total la granițele noastre și suntem pregătiți pentru orice escaladare”, a mai spus Zelenski.

SUA și țările UE trimit ajutoare pentru Ucraina și echipament pentru a se apăra în cazul unui posibil atac din partea Rusiei. Americanii au livrat două nave de patrulare recondiţionate, foste ale Gărzii de Coastă a SUA.

Cele mai citite
00:15:09

Alec Baldwin vorbește despre tragedia din Rust: Concepții greșite!

Alec Baldwin, despre motivul pentru care vorbește acum despre tragedia „Rust”: partea 1 Actorul Alec Baldwin a împușcat mortal o femeie, în timpul unor...

Republica Moldova, în faliment, dar cu coada pe sus

Nicu Popescu, ministrul de Externe din Republica Moldova, ce a studiat la Moscova și Budapesta și-a amintit că limba oficială este româna și lasă...

În Serbia mii de manifestanți au oprit traficul rutier ca protest împotriva unui plan minier

În Serbia, mii de manifestanți au blocat sâmbătă şosele, autostrăzi şi artere urbane, într-un nou protest împotriva guvernului şi unui proiect al companiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă