16.8 C
București
marți, 17 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalLovitură de stat plănuită pentru săptămâna viitoare în Ucraina

Lovitură de stat plănuită pentru săptămâna viitoare în Ucraina

Președintele a anunțat că a descoperit o lovitură de stat plănuită pentru săptămâna viitoare în Ucraina. Volodimir Zelenski a spus în cadrul unei conferințe de presă că a fost plănuit un complot., notează Reuters.

Președintele a descoperit o lovitură de stat plănuită în Ucraina

Cu toate acestea, președintele Ucrainei nu a precizat ce fel de complot a descoperit și nici nu a făcut acuzații împotriva Rusiei. În același timp, declarație vine pe fondul amenințărilor ruse la granița Ucrainei. Kievul, SUA, și NATO sunt îngrijorate de activitatea militară a Rusiei, sugerând un posibil atac.

„Ne confruntăm cu provocări nu numai din partea Federației Ruse – o posibilă escaladare -, ci și cu provocări interne. Am primit informații că o lovitură de stat va avea loc în țara noastră pe 1 sau 2 decembrie”, a declarat Volodimir Zelenski.

Moscova și Kievul și-au adus acuzații reciproc pe fondul creșeterii tensiunilor dintre cele două țări. Situația alarmantă a dus la teama că s-ar putea isca un război dechis.

„Avem controlul total la granițele noastre și suntem pregătiți pentru orice escaladare”, a mai spus Zelenski.

SUA și țările UE trimit ajutoare pentru Ucraina și echipament pentru a se apăra în cazul unui posibil atac din partea Rusiei. Americanii au livrat două nave de patrulare recondiţionate, foste ale Gărzii de Coastă a SUA.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Zece persoane au fost ucise în bombardamente în orașul Severodonețk din estul Ucrainei

Cel puţin zece persoane au fost ucise în bombardamente ruse asupra oraşului Severodonețk, în estul Ucrainei, aproape înconjurat de forţele Moscovei, a anunţat luni...

Strașnicii Zdob și Zdub, isprăviți de junta progresistă

De la ABBA, Eurovision nu a mai reușit să lanseze vreun șlagăr. Motivul? Suprapolitizarea concursului muzical. La ultima ediție, de departe, progresiștii și-au dat...

Macron mută decisiv pentru alegerile parlamentare: Elisabeth Borne, noul premier al Franței

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a nominalizat-o pe Elisabeth Borne, actualul ministru al Muncii, pentru funcţia de premier, în contextul remanierii decise după scrutinul prezidenţial...
Ultima oră
Pe aceeași temă