30.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalLira turcească, în picaj, după o postare a lui Donald Trump pe...

Lira turcească, în picaj, după o postare a lui Donald Trump pe Twitter

De asemenea, Turcia a promis represalii împotriva unei măsuri pe care o consideră contrară regulilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), relatează AFP.

„SUA ar trebui să ştie că singurul rezultat al unor astfel de sancţiuni (…) este să ne afecteze relaţiile noastre de aliaţi”, a precizat Ministerul turc al Afacerilor Externe într-un comunicat.

„Ca toate măsurile luate împotriva Turciei, ele vor primi răspuns”, a adăugat ministerul, precizând că decizia „ignoră” regulile OMC.

Ministerul a mai apreciat că postările lui Donald Trump de pe Twitter sunt „imposibil de conciliat cu seriozitatea unui om de stat”.

Anunţurile făcute vineri de Trump privind o puternică creştere a taxelor vamale pentru importurile de oţel şi aluminiu din Turcia au dus la o prăbuşire a lirei turceşti, care a pierdut aproape un sfert din valoarea sa în raport cu dolarul american în cursul zilei.

Postarea a strâns 102.000 de like-uri în primele 17 ore.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a denunţat un „război economic” şi a făcut apel la populaţie pentru o „luptă naţională”, prin schimbul masiv de lire turceşti.

Cele mai citite

Cum te pregătești pentru venirea pe lume a copilului? 4 cumpărături esențiale

Odată cu apropierea momentului în care vei naște, trebuie să ai deja cumpărate anumite lucruri esențiale pentru îngrijirea bebelușului. Chiar dacă trebuie să fii...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 166: țara vecină acuză Kremlinul de peste 27.000 de crime de război

Forţele ruse au comis 27.203 crime de agresiune şi de război pe teritoriul ucrainean de la începutul invaziei și până în prezent, potrivit unui...

Tusea și Junghiul, pentru Primăria Capitalei

Bucureștiul ar trebui recunoscut ca unul dintre cele mai rezistente orașe din lume. Capitala noastră continuă să existe, în ciuda torturilor la care a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă