13.3 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Lindsey Graham: FBI știa că subsursa dosarului Steele cu acuzațiile Rusia – Trump era un spion rus

Watch the latest video at foxnews.com

Președintele Comitetului Judiciar al Senatului, Lindsey Graham, a publicat vineri o serie de documente și transcrieri suplimentare legate de ancheta comisiei sale cu privire la originile și urmările anchetei Trump-Rusia, numind ancheta ca fiind „una dintre cele mai incompetente și corupte anchete din istoria FBI și DOJ „. Conform declarațiilor sale la Fox News, dosarul împotriva campaniei lui Trump s-a bazat în fapt pe un agent rus despre care se știa că a încercat să vândă informații administrației Obama. Senatorul a spus că toate acestea au fost ascunse de șefii FBI și DOJ la Comisia juridică de anchetă :Watch the latest video at foxnews.com

Prima anchetă – care a analizat dacă membrii campaniei președintelui Trump din 2016 au colaborat cu rușii pentru a influența alegerile – s-a numit „Crossfire Hurricane” Graham, senatorul republicandin Carolina de Sud, a publicat transcrierile interviurilor cu oficialii FBI și ai Departamentului Justiției conduse de către comitet, între 3 martie 2020 și 29 octombrie 2020.

„Consider că ancheta Crossfire Hurricane este un eșec masiv al sistemului din partea conducerii superioare, și nu reprezentativ pentru patrioții dedicați și muncitori care ne protejează națiunea în fiecare zi la Biroul Federal de Investigații și la Departamentul de Justiție”, a declarat Graham într-o declarație, vineri. comisia sa a lansat „cât mai mult material posibil”, dar a menționat că „unele materiale clasificate au fost încă reținute”.

Numind operațiunea „Crossfire Hurricane” „una dintre cele mai incompetente și corupte investigații din istoria FBI și DOJ”, Graham a mai spus că „apreciază pe toți cei care au participat la depuneri și sinceritatea lor.” Ei au trasat o cale care să ne permită să reformăm sistemul. „

„Instanța FISA a fost mințită. Informațiile exculpatorii au fost ascunse cu privire la cei anchetați. Anchetatorii, cu unele excepții notabile, au fost extrem de părtinitori și au folosit puterile forțelor de ordine în scopuri politice”, a spus Graham. „Subiecților anchetei li s-a dat viața peste cap. Sper că anchetele de contraspionaj vor fi controlate și acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată în America”.

Graham a criticat conducerea FBI-ului sub fostul director James Comey și fostul director adjunct Andrew McCabe, spunând că a fost „fie extrem de incompetent”, fie „că a permis cu bună știință,greșelile uriașe”.

„A existat un ochi închis către orice altă explicație în afară de faptul că echipa de campanie a lui Trump a colaborat cu puteri străine”, a continuat el. „La fiecare pas, FBI și DOJ au lansat semne de oprire care erau din abundență în ceea ce privește informațiile exculpatorii”.

De asemenea, mânia senatorului de patru mandate s-a îndreptat și către Legea de Supraveghere a Informațiilor Externe, care a emis mandate împotriva fostului asistent al campaniei Trump, Carter Page. Graham a numit această acțiune „o travestie” și a menționat că foști oficiali DOJ care au semnat acele mandate, precum fostul procuror general adjunct Rod Rosenstein și fostul procuror general interimar Sally Yates, „au recunoscut că, dacă ar fi știut atunci ce știu acum, nu le-ar fi semnat. „

Graham a spus despre Crossfire Hurricane că „ancheta a fost împinsă când ar fi trebuit oprită și singura explicație logică este că anchetatorii au dorit un rezultat din cauza părtinirii lor”.

Graham a spus că va continua să reformeze investigațiilor de contraspionaj și a solicitărilor de mandat și a spus că speră că atât „colegii săi democrați cât și republicani să poată găsi un punct comun în aceste chestiuni”, îndemnându-l pe directorul FBI Wray să „continue reformele pe care le-a început”.

„Este greu de crezut că ceva de genul Crossfire Hurricane s-ar fi putut întâmpla în America”, a spus Graham. „Concluzia este că, în viitor, trebuie să avem mai multe controale (check and balances) atunci când vine vorba de investigații politice. Trebuie să avem semnături mai semnificative pe cererile de mandat și trebuie să restabilim încrederea poporului american în acest sistem”.

Între timp, fostul procuror general Bill Barr l-a numit pe procurorul american din Connecticut, John Durham, avocat special pentru a se asigura că își poate continua ancheta asupra originilor anchetei Rusia și în timpul administrației Biden.

Durham a fost numit de Barr anul trecut pentru a investiga originile anchetei FBI din Rusia, la scurt timp după ce avocatul special Robert Mueller și-a finalizat ancheta de un an despre influența sau nu a rușilor în campania din alegerile prezidențiale din 2016.

Ancheta lui Mueller nu a găsit dovezi ale unei conspirații criminale sau a unei coordonări între campania Trump și oficialii ruși în timpul alegerilor din 2016.

 

 

Watch the latest video at foxnews.com

Ultima oră
Pe aceeași temă