11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalLiderii lumii cu cea mai scăzută popularitate în 2021

Liderii lumii cu cea mai scăzută popularitate în 2021

O analiză făcută de compania germană Statista arată o scădere considerabilă a popularității liderilor celor mai mari puteri economice din lume. Ultimele luni nu au fost tocmai favorabile pentru aceștia, iar cetățenii și-au pierdut încrederea în conducătorii lor. Ba mai mult, pandemia de coronavirus și impunerea restricțiilor au fost factori care au influențat cel mai mult opinia publică.

Astfel, liderii Marii Britanii, Braziliei, Franței și Japoniei, care deja aveau cote de încredere negative, însemnând că numărul persoanelor care nu au încredere în ei este mai mare decât cel al cetățenilor susținători, s-au afundat și mai mult în clasamentul celor mai neapreciați conducători din lume. 

Premierul Japoniei,  Yoshihide Suga, afectat puternic în ultima vreme de o accentuare epidemiei locale de Covid-19, dar și de scandalul referitor la organizarea Jocurilor Olimpice, a avut cel mai mult de suferit o scădere de -9%. Asemenea lui, Emmanuel Macron și Boris Johnson au cote negative. De asemenea, o scădere foarte mare se observă în cazul lui Joe Biden și Narendra Modi, ambii cu cote ridicate, însă care au pierdut încrederea populației cu  4 respectiv 14 puncte.

Cu toate acestea, statisticile arată și o îmbunătățire în cazul cancelarului Germaniei, Angela Merkel, care a crescut cu 11 puncte în clasament. De asemenea, președintele mexican, Andres Manuel Lopez Obrador se bucură de o popularitate mai mare cu 13 procente.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă