22.4 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Liderii lumii cu cea mai scăzută popularitate în 2021

O analiză făcută de compania germană Statista arată o scădere considerabilă a popularității liderilor celor mai mari puteri economice din lume. Ultimele luni nu au fost tocmai favorabile pentru aceștia, iar cetățenii și-au pierdut încrederea în conducătorii lor. Ba mai mult, pandemia de coronavirus și impunerea restricțiilor au fost factori care au influențat cel mai mult opinia publică.

Astfel, liderii Marii Britanii, Braziliei, Franței și Japoniei, care deja aveau cote de încredere negative, însemnând că numărul persoanelor care nu au încredere în ei este mai mare decât cel al cetățenilor susținători, s-au afundat și mai mult în clasamentul celor mai neapreciați conducători din lume. 

Premierul Japoniei,  Yoshihide Suga, afectat puternic în ultima vreme de o accentuare epidemiei locale de Covid-19, dar și de scandalul referitor la organizarea Jocurilor Olimpice, a avut cel mai mult de suferit o scădere de -9%. Asemenea lui, Emmanuel Macron și Boris Johnson au cote negative. De asemenea, o scădere foarte mare se observă în cazul lui Joe Biden și Narendra Modi, ambii cu cote ridicate, însă care au pierdut încrederea populației cu  4 respectiv 14 puncte.

Cu toate acestea, statisticile arată și o îmbunătățire în cazul cancelarului Germaniei, Angela Merkel, care a crescut cu 11 puncte în clasament. De asemenea, președintele mexican, Andres Manuel Lopez Obrador se bucură de o popularitate mai mare cu 13 procente.

Ultima oră
Pe aceeași temă