12.2 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Liderii grupului Volkswagen au fost puşi sub acuzare în Germania

Potrivit procuraturii din oraşul Braunschweig, din nordul Germaniei, acuzaţii au omis în mod intenţionat să informeze investitorii la timp în legătură cu impactul financiar al scandalului.

În prezent sunt în curs proceduri în justiţie legate de recunoaşterea de către producătorul auto, în 2015, că a utilizat un software ilegal de control al motorului, pentru a influenţa testele de poluare ale vehiculelor diesel.

Acuzaţiile aduse de procurori liderilor VW fac parte dintr-o acţiune legală separată de judecare a directorilor pentru că nu au informat la timp investitorii.

Avocatul lui Diess a afirmat într-un comunicat că directorul general nu pputea să anticipeze scăderea de pe piaţa financiară şi va acesta îşi va continua activitatea de director general.

Winterkorn a demisionat după izbucnirea scandalului, în Statele Unite. Acesta a declarat parlamentarilor germani, la începutul anului  2017, că nu a ştiut despre manipularea emisiilor mai devreme decât a recunoscut oficial VW.

Acţiunile VW s-au depreciat cu până la 37% după izbucnirea scandalului.

Reclamanţii afirmă că dacă investitorii ar fi ştiut mai devreme despre manipularea emisiilor vehiculelor diesel, ar fi vândut mai devreme acţiunile sau nu le-ar mai fi cumpărat.

Ultima oră
Pe aceeași temă