21 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalLibanezii se confruntă cu o iarnă rece, aspră, dar au rămas și...

Libanezii se confruntă cu o iarnă rece, aspră, dar au rămas și fără motorină

Libanezii au parte de o iarnă rece, aspră pentru acea zonă, pe fondul unei crize economice severe care i-a lăsat și fără motorină.

Odată cu zăpada care lovește Libanul, mulți nu își mai permit motorina care le asigura căldura, aceasta adăugându-se provocărilor zilnice care au adus țara în criză economică.

Ultimul lucru de care au nevoie: Libanul este martor la furtuni aspre de zăpadă în această iarnă, pe fondul unei crize economice care a împins mulți oameni în sărăcie și i-a lăsat în imposibilitatea de a-și procura motorină pentru a-și încălzi casele.

Aici, în Kfarshouba, un sat îndepărtat din sudul Libanului, Miled Nohra a trebuit să se bazeze pe pădurea locală, deoarece câștigurile sale sunt în monedă locală aproape fără valoare.
„În această iarnă folosesc lemne, pentru că nu-mi permit costul motorinei. Un baril de motorină este foarte scump, costă 145 de dolari, iar ei acceptă doar dolari, în timp ce eu câștig în lire libaneze”, transmite Reuters.
Locuitorii spun că furtunile au blocat drumurile, ceea ce face dificilă obținerea de alimente și medicamente din orașele mai mari.

Libanezii au parte de o iarnă iarnă rece, rămânând și fără fără motorină din cauza crizei economice ce a afectat țara


Șeful municipalității, Hachem al-Kadiri, spune că oamenii se luptă.
„Situația era deja proastă încă dinainte de sosirea zăpezii, cu coronavirusul, creșterea prețurilor, lipsa motorinei, creșterea cursului de schimb și scăderea puterii de cumpărare a cetățenilor. Apoi a venit și zăpada pe lângă toate acestea. iar oamenii și municipalitatea suferă de o criză de combustibil. Oamenii au nevoie de cel puțin un baril pe lună pentru a se încălzi pe această vreme foarte rece.”
Banca Mondială clasifică criza din Liban drept una dintre cele mai grave pe care le-a văzut lumea de la mijlocul secolului al XIX-lea.
A început în 2019, fiind rezultatul unor cheltuieli prost gestionate și al unor lideri conflictuali.
Creditorii străini sunt reticenți în a salva țara dacă nu se reformează.
Aproximativ 80% din populație este acum considerată săracă.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Manifest pentru un mod de viață

Studii medicale recente arată două lucruri importante pentru sănătatea ființei umane: stresul și obezitatea fac ravagii în societățile dezvoltate economic. Din aceste două suferințe,...

Oleg Chiseliov: “Putinismul îmbină doctrina naționalistă și imperialismul rus”

Oleg Chiseliov are 17 ani.  Elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chișinău, Republica Moldova, e un unionist convins și...

Parcul Tudor Arghezi va avea plajă ecologică

O bijuterie naturală de aproximativ trei hectare va lua naștere într-una din zonele aflate într-o continuă dezvoltare, din Sectorul 4. Înconjurat de o cofetărie,...
Ultima oră
Pe aceeași temă