21.1 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

La Vatican începe un proces mult așteptat. Ce acuzații au fost aduse

Printre acuzați se numără Cardinalul Angelo Becciu, precum și foștii șefi ai unității de informații financiare a Vaticanului și doi brokeri italieni implicați în cumpărarea de către Vatican a unei clădiri într-o zonă de lux din Londra.

Becciu, pe care Papa Francisc l-a demis anul trecut și care și-a clamat mereu inocența în timpul unei investigații de doi ani, a devenit cel mai înalt oficial al Vaticanului pus sub acuzare pentru presupuse infracțiuni financiare.

Conform legii bisericești, papa a aprobat personal decizia judecătorului de a-l investiga și acuza pe Becciu. Acuzațiile includ delapidare și abuz în serviciu.

Brokerii italieni Gianluigi Torzi și Raffaele Mincione au fost inculpați pentru delapidare, fraudă și spălare de bani. Torzi, pentru care magistrații italieni au emis un mandat de arestare în aprilie, a fost de asemenea acuzat de extorcare. Ambii au negat acuzațiile.

Patru companii asociate cu inculpați individuali, două din Elveția, una din Statele Unite și una din Slovenia, au fost de asemenea puse sub acuzare.

Procesul urmează să înceapă pe 27 iulie la Vatican, se arată într-un comunicat.

Ultima oră
Pe aceeași temă