27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalKlaus Iohannis: Am obținut pentru România o sumă impresionantă

Klaus Iohannis: Am obținut pentru România o sumă impresionantă

Klaus Iohannis a transmis în această dimineață că Europa a ajuns la un acord foarte important, în urma căruia România are doar de câștigat: 79,9 miliarde euro pentru viitoarele proiecte europene.

“Am ajuns la un acord foarte important pentru Europa, un acord extrem de important pentru România. (…) Am obținut pentru România o sumă impresionantă: 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene.“, a anunțat președintele României.

Fondurile destinate dezvoltării vor fi folosite, în primul rând, pentru refacerea și extinderea infrastructurii rutiere, construirea de spitale, școli și grădinițe, introducerea și extinderea rețelelor de utilități publice de strică necesitate.

“O parte semnificativă din acești bani vor fi folosiți pentru relansare, pentru revigorare economică. Repet, 79.917.000.000, deci 80 de mii de milioane de euro vom folosi pentru a pune în practică, pe de-o parte, planul pentru bugetul multianual 2021-2027, un plan la care lucrăm împreună cu Guvernul deja din ianuarie și în cel mai scurt timp va fi finalizat, pentru a fi pregătiți să începem implementarea, iar, pe de altă parte, lucrăm de-o vreme bună deja la planul național de relansare, care va fi prezentat Comisiei Europene, pentru a primi fondurile pentru relansarea economică.”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului apreciază că România a mers bine pregătită la SUMMIT-ul european și acest lucru se reflectă în rezultatul final, considerat a fi „un rezultat frumos” ce dă posibilitatea țării noastre a de avea la dispoziție „fonduri importante pentru reconstrucția României.”

Cele mai citite

Partidul Democrat din Italia lansează un manifest pentru alegerile europene

Opoziția italiană încearcă din răsputeri să se impună într-un ciclu electoral în care partidele de dreapta aflate la putere în țară speră să obțină...

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Stuttgart

Sorana Cîrstea părăsește turneul WTA 500 de la Stuttgart din prima rundă, după ce a fost învinsă, astăzi, în două seturi, de chinezoaica Qinwen...

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...
Ultima oră
Pe aceeași temă