8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalKim Jong Un pune tunurile pe administrația Biden: ”SUA sunt cel mai...

Kim Jong Un pune tunurile pe administrația Biden: ”SUA sunt cel mai mare inamic al țării noastre!”

”Politicile ostile ale Washingtonului nu s-ar schimba indiferent de cine ocupă Casa Albă, dar renunțarea la aceste politici ar fi esențială pentru relațiile Coreea de Nord-SUA” a spus Kim, potrivit agenției de știri de stat KCNA.

“Activitățile noastre politice externe ar trebui să fie concentrate și redirecționate către supunerea SUA, cel mai mare inamic și principalul nostru obstacol în calea dezvoltării noastre inovatoare”, a spus Kim în timpul a nouă ore de remarci de-a lungul mai multor zile, la Congresul din Phenian al Partidului Comunist. „Indiferent cine este la putere în SAmerica, adevărata natură a SUA și politicile sale fundamentale față de Coreea de Nord nu se schimbă niciodată”, a spus Kim, promițând să extindă legăturile cu „forțele independente anti-imperialiste”.

Kim a cerut oficialilor nord coreeni dezvoltarea de noi echipamente, inclusiv arme hipersonice, rachete balistice intercontinentale cu combustibil solid (ICBM), sateliți spion și drone.

Coreea de Nord se pregătește pentru testarea și producerea diferitelor arme noi, inclusiv o „rachetă cu mai multe focoase” și „focoase de zbor planant, supersonice, pentru rachete balistice de tip nou”, în timp ce cercetarea unui submarin nuclear este aproape finalizată, a spus dictatorul nord coreean.

Deocamdată nu a fost formulat niciun comentariu imediat din partea Departamentului de Stat al SUA. Biden, fost vicepreședinte sal lui Barack Obama, l-a numit pe Kim „huligan” în timpul campaniei electorale. În 2019, Coreea de Nord l-a numit pe Biden un „câine înfuriat” care trebuia „bătut până la moarte cu un băț”.

Kim a avut trei întâlniri fără precedent cu președintele Donald Trump și cei doi au corespondat îprintr-o serie de scrisori, dar toate aceste eforturi nu au reușit să conducă la un acord de denuclearizare sau la schimbarea oficială a relațiilor țărilor.

Biden a declarat în octombrie că o va întâlni pe Kim doar cu condiția ca Coreea de Nord să fie de acord să-și reducă capacitatea nucleară.

Luna trecută, Kurt Campbell, cel mai înalt diplomat american pentru Asia de Est sub conducerea lui Obama și considerat un concurent pentru o poziție politică de vârf în Asia sub administrația Biden, a declarat că noua administrație americană va trebui să ia o decizie timpurie cu privire la abordarea relațiilor cu Coreea de Nord.

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă