19.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Justiția din Franța a aprobat închiderea unei moschei care ar fi incitat la ultimul act terorist

Tribunalul Administrativ din Montreuil a validat marţi, decizia Ministerului de Interne al Franței de a suspenda pe timp de şase luni funcționarea unei moschei din localitatea Pantin, aflată în regiunea pariziană.

Decizia, care fusese emisă inițial de prefectul din Seine-Saint-Denis la data de 19 octombrie 2020, a fost confirmată printr-o Ordonanță decisă de Tribunal, conform unui comunicat de presă transmis la data de 27 octombrie.

Decizia de suspendare a activității Marii Moschei din Pantin este luată după ce autoritățile din Franța au aflat că de la respectiva moschee s-au transmis mesaje care au incitat la asasinarea prin decapitare a lui Samuel Paty, profesor de istorie și de geografie într-o școală de la periferia Parisului.

Asasinul a fost un tânăr cecen, de religie islamică, care abia primise statutul de azilant politic în Franța. Asasinul a fost împușcat mortal de polițiști.

Potrivit legislației din Franța, este posibilă închiderea temporară a unor lăcașuri de cult, dacă activitatea acestora instigă la violență.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă