24.7 C
București
marți, 17 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalJoe Biden susține dreptul la avort al femeilor și critică noua lege...

Joe Biden susține dreptul la avort al femeilor și critică noua lege din Texas

Texas a interzis avorturile după șase săptămâni de sarcină

Președintele SUA, Joe Biden, a condamnat o nouă lege din Texas care interzice avortul încă din șase săptămâni și a promis să apere drepturile constituționale ale femeilor.

Legea „extremă” a „încălcat flagrant” drepturile și ar „afecta semnificativ” accesul femeilor la asistență medicală, a spus el. Aceasta interzice avorturile după detectarea a ceea ce militanții anti-avort numesc „bătăi ale inimii fetale”, un moment în care multe femei nu știu că sunt însărcinate.

Așa-numita Lege a bătăilor inimii oferă, de asemenea, oricărei persoane dreptul de a da în judecată medicii care efectuează un avort după ultimele șase săptămâni.

Miercuri, Curtea Supremă a refuzat, cu 5-4 voturi, blocarea noii legi.

Medicii și grupurile pentru drepturile femeilor au criticat puternic legea, care este una dintre cele mai restrictive din țară, și a intrat în vigoare după ce Curtea Supremă, cu tendințe conservatoare, nu a răspuns la un apel de urgență. Furnizorii de avort și sănătatea femeilor au depus o cerere de urgență la Curtea Supremă cerând o ordonanță pentru executarea interdicției. Cu toate acestea, instanța a refuzat.

Joe Biden promite să apere dreptul femeilor

Președintele Biden a declarat că administrația sa va „proteja și apăra” drepturile constituționale stabilite în temeiul Roe v Wade și „confirmate ca un precedent de aproape jumătate de secol”. Alți democrați și-au exprimat, de asemenea, indignarea. Președintele Camerei, Nancy Pelosi, a declarat că Curtea Supremă a „dat catastrofa femeilor din Texas”, în timp ce primarul din New York, Bill de Blasio, a declarat că este un „atac direct asupra drepturilor femeilor” din toată țara.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Parteneriate pentru inovarea regională: 63 de regiuni, șapte orașe și patru state membre selectate în cadrul proiectului-pilot

Astăzi, 17 mai, Comisia a anunțat cele 63 de regiuni, șapte orașe și patru state membre selectate în cadrul proiectului-pilot pentru Parteneriatele pentru inovare regională,...

Descoperă Aplicația Care te Ajută să ai Parte de City Break-uri și Destinații de Vis

Ești în căutarea celor mai interesante destinații pentru city break-uri memorabile? Aștepți cu nerăbdare să experimentezi viața tumultoasă a marilor orașe sau să descoperi...

Legea offshore a primit raport favorabil

Legea offshore a primit raport favorabil în comisiile de specialitate din Camera Deputaților. Proiectul va debloca exploatarea gazelor din Marea Neagră. Împotriva raportului favorabil au...
Ultima oră
Pe aceeași temă