25.7 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalJoe Biden susține că nu promovează independența Taiwanului

Joe Biden susține că nu promovează independența Taiwanului

Președintele american Joe Biden a susținut că nu promovează independența Taiwanului, în ciuda unei declarații controversate. Liderul SUA a clarificat acest subiect în cadrul unei conferințe de presă din New Hampshire.

Joe Biden le-a spus jurnaliștilor că a vorbit cu președintele Xi Jinping despre tensiunile cu Taiwanul. Oficialul l-a asigurat pe liderul chinez că nu susține independența insulei, în ciuda unei declarații anterioare prin care sugera că susține Taiwanul în conflictul cu China.

Joe Biden a clarificat că SUA nu susține independența Taiwanului

„Da. Am precizat foarte clar că sprijinim Actul privind relaţiile cu Taiwanul şi asta-i tot. Nu promovăm independenţa. Îi încurajăm să facă exact ceea ce prevede Actul privind relaţiile cu Taiwanul. Am spus că ei trebuie să ia decizii cu privire la Taiwan, nu noi.”, a spus Joe Biden.

Actul privind relaţiile cu Taiwanul este legea adoptată în 1979 de Congresul SUA. Potrivit documentului, Washingtonul se angajează să recunoască „o singură Chină”. În același timp, promite arme Taiwanului pentru a se apăra, potrivit CNN.

Pe de altă parte, în declarația sa, Joe Biden a făcut o referire la Taiwan, cel mai probabil. Analiștii politici au precizat că liderul american riscă să enerveze Beijingul. În timpul summitului virtual dintre Xi Jinping și Joe Biden, președintele chinez a avertizat că a acţiona pentru independenţa insulei înseamnă „să te joci cu focul”.

„Este independent. Ia propriile decizii”, a spus Biden.

Președintele SUA a precizat, încă o dată, că Statele Unite nu intenţionează „deloc să îşi schimbe politica”.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Gheorghe Dincă îl acuză pe un anume Ștefan Buța din Bucuresti de răpirea Alexandrei si Luizei 

În interviul dat în premieră națională din pușcărie pentru Gândul, Gheorghe Dincă recunoaște violul comis asupra Alexandrei dar neagă uciderea ei si orice legătură...
00:01:00

VIDEO: Ambasadorul ucrainean întâmpină o navă de cereale în portul italian

Nava "Rojen" care transporta porumb din Ucraina a sosit vineri (12 august) în portul Ravenna din nordul Italiei, după ce a făcut escală în...

Necrolog despre Anne Heche, actrița talentată de la Hollywood a cărei vieți privată a umplut tabloidele  

Anne Heche, actrița, care a murit la vârsta de 53 de ani, a ajuns la faima de la Hollywood în anii 1990 în filme...
Ultima oră
Pe aceeași temă