-0.9 C
București
marți, 25 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalJoe Biden susține că nu promovează independența Taiwanului

Joe Biden susține că nu promovează independența Taiwanului

Președintele american Joe Biden a susținut că nu promovează independența Taiwanului, în ciuda unei declarații controversate. Liderul SUA a clarificat acest subiect în cadrul unei conferințe de presă din New Hampshire.

Joe Biden le-a spus jurnaliștilor că a vorbit cu președintele Xi Jinping despre tensiunile cu Taiwanul. Oficialul l-a asigurat pe liderul chinez că nu susține independența insulei, în ciuda unei declarații anterioare prin care sugera că susține Taiwanul în conflictul cu China.

Joe Biden a clarificat că SUA nu susține independența Taiwanului

„Da. Am precizat foarte clar că sprijinim Actul privind relaţiile cu Taiwanul şi asta-i tot. Nu promovăm independenţa. Îi încurajăm să facă exact ceea ce prevede Actul privind relaţiile cu Taiwanul. Am spus că ei trebuie să ia decizii cu privire la Taiwan, nu noi.”, a spus Joe Biden.

Actul privind relaţiile cu Taiwanul este legea adoptată în 1979 de Congresul SUA. Potrivit documentului, Washingtonul se angajează să recunoască „o singură Chină”. În același timp, promite arme Taiwanului pentru a se apăra, potrivit CNN.

Pe de altă parte, în declarația sa, Joe Biden a făcut o referire la Taiwan, cel mai probabil. Analiștii politici au precizat că liderul american riscă să enerveze Beijingul. În timpul summitului virtual dintre Xi Jinping și Joe Biden, președintele chinez a avertizat că a acţiona pentru independenţa insulei înseamnă „să te joci cu focul”.

„Este independent. Ia propriile decizii”, a spus Biden.

Președintele SUA a precizat, încă o dată, că Statele Unite nu intenţionează „deloc să îşi schimbe politica”.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

România, iadul scumpirilor. Puterea de cumpărare față de țările UE – analiză

Salariile sunt țara noastră sunt mici comparativ cu restul statelor din UE. Dacă ne raportăm la salariu mediu net pe economie, suntem codași alături...

Pfizer începe studiile clinice pentru un vaccin împotriva Omicron

Pfizer și BioNTech au început un studiu clinic pentru vaccinul lor specific Omicron. Companiile au făcut anunțul marți într-un comunicat de presă. Studiul va evalua...
00:01:39

Monarhia britanică, pusă sub semnul întrebării în 2022

Celebrările din acest an care marchează domnia de șapte decenii a Reginei Elisabeta a II-a vor masca o realitate mai puțin fericită pentru familia...
Ultima oră
Pe aceeași temă