29.3 C
București
joi, 16 septembrie 2021

Joe Biden, apel către americani: „Vă implor, purtaţi mască”

„Vă implor, purtaţi mască. Faceţi-o pentru voi, faceţi-o pentru vecinul vostru. O mască nu este o declaraţie politică, ci un mod bun de a începe să unim această ţară”, a spus Biden într-o alocuţiune la Wilmington, în statul Delaware.

Noul președinte al Statelor Unite ale Americii a anunţat crearea unui comitet consultativ, compus din oameni de ştiinţă şi experţi în sănătate publică, pentru a încerca să oprească epidemia de COVID-19 în SUA. Comitetul va ajuta la stabilirea unei foi de parcurs pe care Biden să o urmeze după învestirea sa la Casa Albă pe 20 ianuarie.

Biden nu a dat detalii despre plan, dar a repetat marile axe ale politicii sale sanitare: campanie masivă de teste rapide, prioritate la vaccinare pentru persoanele expuse la risc, creşterea producţiei de echipamente de protecţie şi ajutor financiar pentru micile afaceri şi şcoli. „Tocmai am aflat o veste bună în această luptă odată cu anunţarea de progrese spre un vaccin eficace”, a afirmat Biden după anunţul laboratoarelor Pfizer şi BioNTech conform căruia vaccinul lor candidat are o eficacitate de peste 90% contra COVID-19.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă