15.5 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Jean Claude Juncker, neîncrezător în capacitatea României de a asigura Preşedinţia Consiliului UE

Chiar înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România, Jean-Claude Juncker îşi exprimă îngrijorarea cu privire la situaţia internă a ţării, potrivit unui interviu acordat publicaţiei germane „Welt am Sonntag”.

Preşedintele Comisiei Europene a ridicat îndoieli în legătură cu cât de potrivită este România pentru această sarcină. România este „bine pregătită din punct de vedere tehnic” pentru preşedinţia de şase luni, a spus Juncker pentru „Welt am Sonntag”. Preşedintele Comisiei Europene a declarat totuşi că guvernul de la Bucureşti nu a înţeles încă pe deplin „ce înseamnă să prezidezi ţările UE”. (https://www.welt.de)

România va exercita, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Acest mandat se asigură prin rotaţie între statele membre ale Uniunii Europene la fiecare şase luni. În timpul exercitării Preşedinţiei, România va reprezenta Consiliul Uniunii Europene în dialogul cu celelalte instituţii europene, în special Comisia Europeană şi Parlamentul European, lucrând de asemenea în strânsă coordonare cu Preşedintele Consiliului European în cadrul procesului decizional.

Ultima oră
Pe aceeași temă