29.3 C
București
joi, 16 septembrie 2021

Jacob Blake, bărbatul împușcat de un polițist: 24 de ore de durere, nimic altceva decât durere

Jacob Blake a transmis public un mesaj după ce a supraviețuit celor șapte împușcături în spate primite de la un polițist în timpul unei intervenții din 23 august, din Kenosha, SUA.

„24 de ore de durere, nimic altceva decât durere. Mă doare să respir, mă doare când dorm, mă doare când mă mişc, când mănânc. Viaţa voastră, şi nu doar viaţa voastră, picioarele voastre, ceva de care aveţi nevoie pentru a vă deplasa şi a merge înainte în viaţă, vi se pot lua într-o clipă. Staţi uniţi, faceţi ceva bani, faceţi totul mai uşor pentru oamenii noştri acolo, pentru că s-a irosit atât de mult timp!”, spune Blake în înregistrarea postată pe Twitter de avocatul Ben Crump.

Polițistul care l-a împușcat și colegul său implicat în incident sunt în prezent în concediu administrativ. În apărarea lor, aceștia susțin că Jacob Blake ar fi avut în mână un cuțit dar pe imaginile filmate nu se vede acest lucru iar Poliția nu a anunțat dacă a găsit sau nu în mașina celui împușcat în spate vreun cuțit. Împușcarea lui Blake a declanșat ample manifestații de protest în mai multe zone din SUA.

Ultima oră
Pe aceeași temă