5.6 C
București
joi, 2 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalItalia va începe vaccinarea cu cea de-a treia doză pentru toți angajații

Italia va începe vaccinarea cu cea de-a treia doză pentru toți angajații

Vaccinarea cu cea de-a treia doză va începe din luna ianuarie în Italia. Ministrul Sănătății, Pierpaolo Sileri, a declarat că este probabil ca aceasta să fie administrată tuturor cetățenilor. Momentan, doza booster este recomandată persoanelor în vârstă sau a celor cu patologii grave. De asemenea, angajații din sistemul sanitar sunt vizați.

Vaccinarea cu cea de-a treia doză va fi introdusă pentru toți italienii

Până acum au fost vaccinate 44,5 milioane de italieni, însemnând 82,3% din populația de peste 12 ani. De asemenea, 1,1 milioane de oameni au fost vaccinați cu doza a treia.

„Este probabil ca a treia doză să urmeze pentru toţi italienii începând din ianuarie”, a spus Pierpaolo Sileri.

Italia a limitat creșterea numărului de cazuri de infetare cu Covid-19 prin introducerea certificatului verde, obligatoriu pentru toți angajații. Paşaportul sanitar este acordat persoanelor vaccinate anti-COVID-19, persoanelor vindecate recent de această maladie şi celor care prezintă un test cu rezultat negativ.

Măsura a fost impusă în luna august și îi vizează pe toți lucrătorii. Aceștia vor avea nevoie de un permis de sănătate pentru a sta la locul de muncă.  Persoanele care se abat de la noile reguli, riscă să fie suspendate de la locul de muncă sau să primească o amendă de până la 1.500 de euro.

Cu toate că au existat proteste din cauza certificatului verde, un studiu a demonstrat că majoritatea italienilor sunt de acord cu această măsură.

Cele mai citite

Haine de firmă falsificate au fost găsite la vamă

Haine de firmă falsificate au fost descoperite într-o mașină care le aducea în România din Bulgaria. Un cetăţean bulgar, care conducea mașina, este cercetat...

Servanții Bruxelles-ului s-au travestit în patrioți

Nu-mi plac defilările, cum nici discursurile patriotarde ale celor străini de neam și de țară, dar care-și pun cocorații de patrioți și pene de...

UE deblochează 325 de milioane de euro pentru refugiaţii aflaţi în Turcia

UE a deblocat 325 de milioane de euro pentru extinderea unui program de ajutor destinat refugiaţilor în Turcia, din totalul celor 3 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă