5.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Italia: Guvernul va interzice navele de mari dimensiuni în centrul istoric al Veneției

Navele cu o greutate de peste 1.000 de tone vor fi interzise pe anumite căi navigabile începând din septembrie. Decizia a fost luată în urma unui accident din iunie în care o navă s-a ciocnit cu un doc, rănind cinci persoane. Dar unii venețieni spun că planurile guvernului sunt ineficiente pentru a preveni eroziunea subacvatică și poluarea.

Începând cu luna viitoare, unele nave vor fi obligate să se direcționeze către terminalele Fusina și Lombardia departe de centrul orașului, a raportat Financial Times. Până la sfârșitul anului 2020, o treime din toate navele vor fi redirecționate.

Valurile create de navele de croazieră de pe canal erodează fundațiile orașului
 

Criticii spun că valurile create de navele de croazieră de pe canal erodează fundațiile orașului, care suferă în mod regulat de inundații. Alții s-au plâns și că distrug frumusețea siturilor istorice din Veneția și aduc prea mulți turiști. Însă accidentul din iunie, în care Opera MSC – o navă lungă de 275 m (900ft) – s-a ciocnit cu un doc și o mică barcă turistică în canalul Giudecca, a adus o interdicție definitivă. Nava  Giudecca, care se apropie de populara piață Sf. Marcu, este una dintre căile navigabile majore ale Veneției.

În 2013, guvernul a interzis navele cu o greutate de peste 96.000 de tone din canalul central al Giudecca, dar legislația a fost anulată ulterior. În 2017, s-a anunțat că navele mai mari vor fi deviate de centrul istoric, dar se preconizează că planurile vor dura patru ani pentru a intra în vigoare.

Ultima oră
Pe aceeași temă