14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalIsraelul, vizat de nouă rachete dinspre Fâşia Gaza

Israelul, vizat de nouă rachete dinspre Fâşia Gaza

Scutul israelian antirachetă ‘Domul de fier’ a interceptat una din aceste rachete, a precizat armata israeliană, menţionând că nu au fost înregistrate victime în urma tirurilor.

Incidentul survine după ce vineri un palestinian înarmat a împuşcat mortal un soldat israelian la graniţa Fâşiei Gaza, iar Israelul a ripostat cu raiduri aeriene soldate cu moartea a trei palestinieni. Ulterior, sâmbătă, după o zi de lupte intense, mişcarea radicală palestiniană Hamas a anunţat că acceptă un armistiţiu. Tirurile din cursul nopţii de miercuri spre joi au fost cea mai importantă escaladare a situaţiei de după anunţul de armistiţiu.

Aripa armată a Hamas, Brigăzile al-Qassam, a avertizat că Israelul “trebuie să plătească un preţ ridicat de sânge”, referindu-se foarte probabil la cei trei palestinieni ucişi.

Hamas, considerată organizaţie teroristă de cea mai mare parte a statelor occidentale, a preluat controlul asupra Fâşiei Gaza în 2007. Ulterior, Israelul, susţinut de Egipt, a impus o blocadă asupra teritoriului în care trăiesc circa 2 milioane de oameni şi a purtat trei războaie cu mişcarea radicală.

De la 30 martie, palestinienii demonstrează săptămânal în zona frontierei pentru a denunţa blocada israeliană impusă Fâşiei Gaza şi a cere dreptul la revenire al refugiaţilor palestinieni obligaţi să-şi părăsească pământurile în 1948, când a fost creat statul Israel. Cel puţin 149 de palestinieni au fost ucişi de armata israeliană şi peste 4.000 au fost răniţi de la această dată.

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă