31 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalIrlanda a fost atinsă și ea de variola maimuței

Irlanda a fost atinsă și ea de variola maimuței

Irlanda a confirmat primul caz de variola maimuței, potrivit agenției de sănătate a acestei țări, scrie Reuters.

Pe lângă cazul confirmat de variolă a maimuței, încă un caz suspect este în curs de investigare, iar rezultatele testelor sunt așteptate, a precizat Health Service Executive (HSE), potrivit jurnalul.ro.

Aproximativ 20 de țări în care variola maimuței nu este endemică au raportat focare ale acestei boli virale, cu peste 200 de infecții confirmate sau suspectate, majoritatea în Europa.

Variola maimuței se apropie de România, aceasta fiind cea mai recentă problemă sanitară care preocupă comunitatea mondială

În acest moment, specialiștii internaționali încearcă să liniștească opinia publică. Ei susțin că lumea nu va fi lovită de o nouă pandemie, cum este cea de Covid. Totuși, numărul de infectări cu virusul maimuței este în creștere. La nivelul OMS, până duminică, 22 mai, erau confirmate 92 de cazuri.

Cel mai recent, duminică dimineață, un prim caz de variola maimuței a fost semnalat în Grecia. Pacientul din Grecia ar fi un turist sosit din Marea Britanie. Atât bolnavul cât și persoana care îl însoțea în Grecia au fost transferați la un spital, izolați de alți pacienți. Rezultatul analizelor, care este așteptat luni, ar urma să confirme sau să infirme diagnosticul. Pentru Grecia, care așteaptă un număr consistent de turiști străini, prezența virusului va fi o mare problemă.

Variola maimuței ar fi o boală provenită din Africa – mai exact, din centrul și vestul continentului. De acolo, boala s-a propagat în America de Nord, Europa și Australia. În Africa ar fi deja epidemie. În afara Africii, cel puțin 11 țări au confirmat, în total, circa 80 de cazuri de infectare. Aceste țări sunt Spania, Portugalia, Marea Britanie, Belgia, Italia, Franța, Germania, Suedia, Elveția, Canada, SUA și Australia. În Spania și Portugalia, primele cazuri s-au confirmat în aprilie 2022.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:38

VIDEO: Boris Johnson: „Anularea dreptului constituțional la avort, un mare pas înapoi”

Premierul britanic Boris Johnson, care a susținut declarații în timpul unei călătorii în Rwanda, a declarat că anularea de către Curtea Supremă a SUA...
00:01:04

După canicula extremă, inundațiile scufundă case în India

Inundațiile grave scufundă mai multe case în India, în special în statul Assam, câteva milioane de oameni fiind deja strămutați. Victimele inundațiilor din statul Assam...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 202: stenogramele discuțiilor dintre Macron și Putin au apărut în mass-media. VIDEO

UPDATE, ora 08:58: Principala agenţie de securitate internă a Ucrainei a anunţat că a descoperit o reţea rusă de spionaj în care este implicat...
Ultima oră
Pe aceeași temă