7.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Iranul acuză Israelul de un act de sabotaj la o centrală nucleară de lângă Teheran

Ali Rabiee, un purtător de cuvânt al Administraţiei din Iran, a declarat, conform agenţiei IRNA, că Israelul a comis atacul care a vizat pe 23 iunie complexul nuclear din localitatea Karaj, situată la 40 de kilometri de Teheran.

Oficialul iranian susţine că scopul operaţiunii israeliene a fost perturbarea negocierilor dintre Iran şi Statele Unite privind relansarea Acordului nuclear din 2015.

Autorităţile de la Teheran susţin că atacul nu s-a soldat cu victime, fiind afectat doar acoperişul unei anexe a complexului nuclear.

Însă surse din cadrul serviciilor secrete citate de cotidianul The Jerusalem Post afirmă că operaţiunea probabil a provocat daune semnificative la reţeaua de centrifuge din acest complex.

Iranul este suspectat că desfăşoară activităţi nucleare de tip militar, dar Administraţia de la Teheran susţine că scopul programului atomic este strict civil.

Iranul şi Statele Unite poartă negocieri indirecte pentru relansarea Acordului nuclear din 2015.

Israelul acuză Iranul că vrea să se doteze cu arme nucleare. În ultimul an, Iranul a fost vizat de o serie de acte de sabotaj care au vizat obiective militare şi industriale. Teheranul atribuie incidentele Israelului.

Ultima oră
Pe aceeași temă