16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalInvestigatoarea ONU în cazul Khashoggi se va întâlni cu procurorul-şef din Istanbul

Investigatoarea ONU în cazul Khashoggi se va întâlni cu procurorul-şef din Istanbul

Callamard se va întâlni cu procurorul marţi.

De asemenea, Callamard, care se află într-o vizită de o săptămână în Turcia alături de o echipă medico-legală şi se va întâlni luni cu ministerul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu.

Ea este însărcinată să evalueze circumstanţele crimei şi natura şi amploarea implicării unor state şi persoane responsabile de crimă.

”Concluziile şi recomandările mele vor fi transmise Consiliului ONU al Drepturilor Omului, la sesiunea din iunie 2019”, a Callamard anterior.

Riadul a recunoscut, după ce a oferit declaraţii contradictorii cu privire la soarta lui Jamal Khashoggi, care a ”dispărut” la 2 octombrie în Consulatul Arabiei Saudite la Istanbul, că jurnalistul a fost ucis şi că trupul i-a fost dezmembrat.

Arabia Saudită a trimis în faţa justiţiei 21 de saudiţi, iar împotriva a cinci dintre ei a cerut pedeapsa cu moartea, însă dezminte orice implicare a prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, suspectat că a comandat asasinatul.

Cele mai citite

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă