20.7 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Indonezia: Zeci de presupuşi terorişti au fost arestaţi după o serie de atacuri

Un total de 23 de presupuşi militanţi au fost capturaţi în provincia Java de est şi alţi opt în provincia Riau de pe insula Sumatra. Comandantul poliţiei din Java de est a precizat că alţi patru suspecţi au fost împuşcaţi în cursul operaţiunilor.

Potrivit comandantului poliţiei naţionale a Indoneziei, generalul Tito Karnavian, autorii recentelor atacuri erau membri al grupării Jamaah Ansharut Daulah, loială Statului Islamic şi care este monitorizată de autorităţile indoneziene de trei-patru ani.

Poliţia a confiscat în cursul arestărilor un drapel al SI şi zeci de arme.

Cel puţin 12 persoane au fost ucise duminică în urma unei serii de atacuri sinucigaşe care au vizat trei biserici în oraşul Surabaya, capitala provinciei Java de est. Un alt atac sinucigaş cu motocicleta, soldat doar cu mai mulţi răniţi, a vizat luni un post de poliţie din oraş. La bilanţul deceselor se adaugă cele ale atacatorilor, două familii formate în total din 11 persoane, inclusiv femei şi copii, din care a supravieţuit doar o fetiţă de opt ani. Miercuri, un poliţist şi patru atacatori au fost ucişi în provincia Riau după un atac cu maşina şi săbiile asupra unui post de poliţie.

Ultima oră
Pe aceeași temă