20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalIndonezia: Poliţia a identificat un cuplu de islamişti drept autorii unui atentat...

Indonezia: Poliţia a identificat un cuplu de islamişti drept autorii unui atentat cu 21 de morţi

Poliţia indoneziană a confirmat că suspecţii Rullie Rian Zeke şi Ulfah Handayani Saleh se află în spatele atentatului, în urma testelor ADN efectuate asupra rămăşiţelor lor.

Cuplul încercase anterior să ajungă în Siria pentru a se alătura grupării jihadiste Stat Islamic (SI) şi fusese introdus într-un program de deradicalizare organizat de guvernul indonezian.

În luna ianuarie, în timpul slujbei religioase, două explozii au devastat catedrala filipineză de pe insula Jolo, cu populaţie musulmană într-o ţară majoritar catolică, făcând 21 de morţi. Atentatul a fost revendicat de SI.

Atacul a avut loc la câteva zile după un referendum local care validase crearea unei noi religii musulmane autonome intitulate Bangsamoro.

În luna aprilie, SI a revendicat atentatele sinucigaşe comise în duminica Paştelui împotriva unor biserici şi hoteluri, şi în care au murit 258 de oameni.

Cele mai citite

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...
Ultima oră
Pe aceeași temă