14.7 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

India: Unui băiat de şapte ani i-au fost scoşi 526 de dinţi

Medicii de la spitalul din oraşul Chennai, care au scanat şi radiografiat gura băiatului, au descoperit un „sac” în maxilarul său drept, plin cu dinţi „anormali”, indicând că băiatul suferea de o afecţiune rară, numită odontom compus.

Operaţia a fost efectuată pe 11 iulie, însă medicii au avut nevoie de timp pentru a examina dinţii şi a confirma constatările făcute, înainte de a le face publice, a declarat Pratibha Ramani, directoarea departamentului de patologie orală şi maxilo-facială la Saveetha Dental College and Hospitals.

„Părinţii au observat umflătura când băiatul avea trei ani, însă ea a rămas nediagnosticată, deoarece dinţii anormali din maxilar nu erau vizibili”, a declarat ea.

„Un total de 526 de dinţi, variind de la 0,1 milimetri la 15 milimetri au fost scoşi de echipa noastră. Toţi aveau coroană, rădăcină şi un strat de smalţ”, a completat Ramani.

Operaţia de extracţie a dinţilor, care cântăreau în total 200 grame, a durat cinci ore.

Potrivit Ramani, acest caz este primul documentat la nivel mondial unde un număr atât de mare de dinţi a fost descoperit la un individ, după ce în 2014, medicii de la un spital din Mumbai au scos 232 de dinţi din maxilarul unui adolescent.

Operaţia s-a dovedit un succes, astfel că băiatul, rămas cu un număr „normal” de 21 de dinţi, a fost externat la trei zile după procedură.

Ultima oră
Pe aceeași temă