19.6 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

India a atins un nou record de infectări zilnice

Totodată, 3.645 de persoane au murit din cauza maladiei COVID-19 în ultimele 24 de ore, au anunţat autorităţile indiene.

Începând din luna mai, toţi rezidenţii adulţi din India vor putea să se vaccineze. Atunci când listele de programări la vaccinare au fost deschise miercuri, interesul cetăţenilor indieni pentru serurile anti-COVID-19 a fost atât de mare, încât serverele platformei de programare au fost blocate de mai multe ori, au anunţat companiile mass-media indiene şi mai mulţi utilizatori ai reţelei de socializare Twitter.

Iniţial, vaccinarea va fi posibilă doar după realizarea unei programări online.

Însă India se confruntă cu o penurie de vaccinuri, în contextul în care această ţară are o populaţie de peste 1,3 miliarde de locuitori şi în pofida faptului că produce vaccinuri în masă, motiv pentru care a fost numită „farmacia lumii”.

Până joi, mai puţin de 10% dintre rezidenţii indieni au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19.

Al doilea val al pandemiei de coronavirus care a lovit India, deosebit de virulent, a fost stimulat de uriaşele festivaluri religioase şi de campaniile electorale organizate în ultimele săptămâni. De asemenea, o nouă variantă virală care este uşor mai infecţioasă şi mai rezistentă la reacţia imunitară este vinovată, potrivit virusologului german Christian Drosten.

Numărul total al infectărilor a crescut la peste 18 milioane în India. Totodată, această ţară a raportat peste 200.000 de decese asociate maladiei COVID-19 de la începutul pandemiei.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), 38% din totalul cazurilor de coronavirus raportate la nivel mondial săptămâna trecută au fost înregistrate în India.

Mai multe ţări vor acorda în zilele următoare un ajutor de urgenţă Indiei şi vor transporta pe calea aerului materiale medicale, instalaţii de oxigen, ventilatoare şi echipaje de paramedici.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă