13.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Incendiu violent la un spital COVID din Irak! Peste 50 de persoane au murit

Incendiul a izbucnit luni noapte la spitalul Al-Hussein din sudul orașului Nasiriya, Irak, unde mai mulți pacienți infectați cu coronavirus erau internați. Din păcate flăcările su cuprins în scurt timp clădirea, iar potrivit presei internaționale, cel puțin 63 de persoane se aflau înăuntru când a început focul. În urma ultimului bilanț comunicat, cel puțin 50 de persoane și-au pierdut viața.

Cauza izbucnirii incendiului nu este cunoscută încă, însă rapoartele inițiale sugerează că a început după explozia unui rezervor de oxigen. Poliția a deschis o anchetă, iar premierul irakian Mustafa al-Kadhemi a ordonat arestarea șefului spitalului.

La fața locului s-au strâns sute de localnici pentru a ajuta autoritățile să stingă focul, însă tragedia de la spitalul Al-Hussein a lăsat multe familii îndurerate. Zeci de persoane s-au strâns în fața spitalului pentru a protesta.

„Am auzit o explozie mare în interiorul secțiilor de coronavirus și apoi focul a izbucnit foarte repede”, a declarat un martor citat de presa internațională.

Noua secție a spitalului a fost construită în urmă cu doar 3 luni și era dotată cu 70 de paturi pentru bolnavii de Covid-19.

Președintele parlamentului irakian, Mohamed al-Halbousi, a făct o declarație publică și a scris pe Twitter că incendiul este „o dovadă clară a eșecului de a proteja viețile irakiene și că este timpul să punem capăt acestui eșec catastrofal”.

Nu este prima tragedie de acest fel în Irak! În luna aprilie,  82 de oameni au murit în Bagdad, după ce un rezervor de oxigen a explodat. Ministrul sănătății, Hassan al-Tamimi, a demisionat după acel incendiu.

 Irakul a înregistrat 1,4 milioane de infecții și a raportat peste 17.000 de decese cauzate de coronavirus, potrivit datelor Universității Johns Hopkins

 

Ultima oră
Pe aceeași temă