7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalHillary Clinton ar putea candida în alegerile prezidenţiale din 2020

Hillary Clinton ar putea candida în alegerile prezidenţiale din 2020

Clinton urmează să se reinventeze ”ca o liberală provocatoare” în vederea alegerilor prezidenţiale din 2020, scriu în acest editorial publicat în ediţia de duminică a WSJ Penn, un consilier şi realizator de sondaje al familiei Clinton în perioada 1995-2008, şi fostul politician din New York Andrew Stein.

Candidata democrată înfrântă în două rânduri nu va lăsa ”bagatele precum două înfrângeri uluitoare să-i stea în calea revendicării Casei Albe”, scriu ei.

Hillary Clinton, care refuză constant să vorbească despre o eventuală candidatură în 2020, a declarat într-un interviu acordat la începutul acestei luni că i-ar ”plăcea să fie preşedintă”, după ce a răspuns ”nu” când a fost întrebată dacă ar candida din nou la această funcţie.

Alt vechi colaborator al lui Clinton, Philippe Reines declara Politico, luna trecută, că este ciudat că numele Clinton nu se află ”în amestecul” eventualilor candidaţiîn 2020, după ce a declarat recent că nu-i vine în minte vreun democrat capabil să-l înfrunte cu succes pe actualul locatar al casei Albe, Donald Trump.

Înfrângerea surprinzătoare a lui Clinton de către Trump în 2016 a provocat o undă de şoc în Partidul Democrat, însă Penn şi Stein scriu că cei doi ani ani de reflecţie – şi dezminţiri ale lui Clinton – îi consolidează poziţia şi o pun în cea mai bună poziţie să-l înfrunte din nou.

Ei nu spun cum ar putea Clinton să-şi îmbunătăţească poziţia în Midwest sau să treacă peste scandalurile care au afectat-o în 2016, însă îi îndeamnă pe alegători ”să se aştepte la o Hillary 4.0 vioaie” şi le atribuie foştilor preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton roluri în strângerea de fonduri.

”Trebuie că-i va câştiga pe aceşti membri de caucus din Iowa pe care nu i-a încălzit vreodată. Ei au să o vadă ca pe o membră de partid puternică, de stânga, democrată – curajoasă, experiementată şi extrem de hotărâtă să-l înfrângă pe domnul Trump”, estimează ei.

Penn şi Stein critică totodată dur alţi eventuali candidaţi democraţi. Ei scriu că Hillary Clinton ”nu va permite acestei înfrângeri umilitoare în faţa unui amator să-i pună capăt carierei politice”, în pofida faptului că o nouă candidatura ar putea să-i înfurie pe democraţii din Senat care vizează să preia controlul asupra Camerei superioare în 2020.

”Puteţi să vă aşteptaţi ca ea (Hillary Clinton) să candideze la preşedinţie din nou. Poate că nu la început, când legiuni de senatori democraţi îşi anunţă candidaturile, dar sigur în momentul în care alegerile primare vor fi în toi”, estimează ei.

Anunţarea acestei eventuale noi încercări a lui Clinton, contra lui Trump, a fost întâmpinată cu sarcasm la Casa Albă. Consiliera prezidenţială Kellyanne Conway a repostat duminică, pe Twitter, materialul lui Penn şi Stein şi a comentat ”dă, Doamne, da”.

Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...
Ultima oră
Pe aceeași temă