13.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Herbie Hancock la Sala Palatului

Are un repertoriu de peste 50 de albume care s-au vândut în peste 20 de milioane de exemplare. A câştigat 12 premii Grammy şi un premiu Oscar. A urcat pe scenă alături de Miles Davis, Joni Mitchell, Stevie Wonder, Sting, Annie Lennox, Christina Aguilera, Carlos Santana, Norah Jonah şi Leonard Cohen, şi este considerat unul dintre cei mai reprezentativi cântăreţi de jazz. Legendarul Herbie Hancock va cânta pe 29 octombrie şi în România, la Sala Palatului din Bucureşti.

Hancock şi-a demonstrat talentul incredibil încă de la vârsta de 11 ani, când a cântat la pian alături de Orchestra Simfonică din Chicago. A făcut apoi parte din „Miles Davis Quintet”, după ce Miles Davis a fost impresionat de potenţialul şi de pasiunea lui pentru muzică. După cinci ani alături de celebra formaţie de jazz, Herbie a expe­rimentat cariera solo, lansând câteva albume de succes, dar în 1973 pune bazele formaţiei „The Headhunters” după care a cântat alături de quintetul „V.S.O.P.”.

Hancock a fost unul dintre primii compo­zitori care au îmbinat sintetizatorul cu elemente de soul şi de funk, marcând apariţia unui nou stil muzical – jazz fusion.

Biletele pot fi achiziţionate de pe www.myticket.ro şi din reţeaua magazinelor Diverta la preţul de 80, 120, 160, 200 sau 240 de lei.

Ultima oră
Pe aceeași temă